Rovaniemen MM-rallin osallistujalista julki – mukana 21 suomalaiskuskia, suomalaiskonkari hyppää WRC-autoon

3:03
Teemu Suninen rysäytti hurjan näköisesti tieltä Monte Carlon rallin avausetapilla.

Rovaniemen MM-ralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 56 autokuntaa, joista 13 on WRC-autoja.

Kilpailussa nähdään kaikkiaan viisi Hyundain WRC-autoa, neljä Toyota Yaris WRC:tä sekä neljä Ford Fiesta WRC:tä.

MM-sarjan kärkikuljettaja Sebastien Ogier, walesilainen Elfyn Evans, suomalaistoivo Kalle Rovanperä ja japanilainen Takamoto Katsuta ajavat napapiirillä Toyota Yaris WRC -autoilla.

Thierry Neuville, Ott Tänak ja Craig Breen keräävät pisteitä Hyundain tehdastiimille. Hyundai i20 WRC -autolla kisaavat myös nuori Oliver Solberg ja ranskalainen Pierre-Louis Loubet.

Britti Gus Greensmith ja Teemu Suninen kilpailevat M-Sportin Ford Fiestoilla. Fordin ratissa nähdään myös suomalaiskonkari Janne Tuohino, joka starttaa kisaan oman tiiminsä Fiesta WRC:llä. Paluun MM-sarjaan tekee myös italialainen Lorenzo Bertelli, jolla on niin ikään käytössään Fordin WRC-auto.

WRC2- ja WRC3-luokkien kisoihin on ilmoittautunut peräti 32 kilpailijaparia. Viime vuonna WRC3-luokan mestaruuden voittanut Jari Huttunen kilpailee WRC2-luokassa Hyundain kalustolla tiimikaverinaan norjalainen Ole Christian Veiby. Ilman WRC-tallipaikkaa viime kauden jälkeen jäänyt Esapekka Lappi ajaa Volkswagen Polo R5 -autolla WRC2-luokassa.

Huttunen ja Lappi saavat luokassa vastaansa muun muassa norjalaistähti Andreas Mikkelsenin, joka otti ylivoimaisen luokkavoiton kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa.

WRC3-luokassa nähdään tukku SM-sarjasta tuttuja suomalaiskuskeja. Luokkavoitosta lähtevät taistelemaan muun muassa Teemu Asunmaa, Emil Lindholm, Mikko Heikkilä ja Eerik Pietarinen.

Suomalaistoivot Lauri Joona, Sami Pajari ja vasta 17-vuotias Toni Herranen kilpailevat MM-luokkien ulkopuolella etuvetoisilla Fordeilla.

Rovaniemen MM-ralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 21 suomalaiskuljettajaa. Kilpailun osallistujalista löytyy kokonaisuudessaan Arctic Rally Finland nettisivuilta.

Rovaniemen MM-ralli järjestetään 26.-28. helmikuuta. Kilpailu suljetaan yleisöltä koronatilanteen vuoksi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja