Mainos

Rovaniemen ampuja oli Kosovon rauhanturvaaja

Kaksi nuorta miestä Rovaniemellä viime yönä ampunut oli toiminut rauhanturvaajana Kosovossa. Rovaniemen poliisin mukaan hän oli palannut takaisin Suomeen viikko sitten.

Teon motiivista ei ole edelleenkään tietoa.

Rovaniemeläismies ampui kahta ihmistä yökerhon edustalla viime yönä. Toinen kuoli, toisen vammat ovat vakavat. Rovaniemeläismies ampui myös itsensä.

Yökerhon edessä tapahtuneessa välikohtauksessa loukkaantuneen miehen vammat ovat vakavat. Loukkaantunut on hoidossa Lapin keskussairaalan teho-osastolla. Häenllä ei ole enää välitöntä hengenvaaraa.

Tekijä ja uhrit eivät tuttuja

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan tekijä ja uhrit eivät tunteet toisiaan ennestään.

Tapahtumat alkoivat tämän yökerhon ulko-ovelta aamuyöllä ennen kello kolmea. Poliisin kuulemien silminäkijöiden mukaan kaksi miestä oli poistumassa kyseisestä yökerhosta, kun paikalle saapui autolla vuonna 1983 syntynyt rovaniemeläimies, joka aloitti ammuskelun. Tutkinnanjohtaja Jaakko Aurala Rovaniemen poliisista kertoo, että kaikki tapahtui nopeasti.

- Tilannehan eteni erittäin nopeasti,että laukauksia ei ammuttu enään siinä vaiheessa kun poliisi tuli paikalle, vaikka me olimme melkein minuutissa kahdessa siinä. Todettiin, että kaksi henkilöä on menehtynyt ilmeisesti aivan välittömästi siinä ja kolmas henkilö on vakavasti loukkaantunut.

Uhrien henkilöllisyyttä poliisi ei tässä vaiheessa julkista.Myös teon motiivit ovat tutkinnan alla.

- Menehtyneet ovat 1983 ja 1984 syntynyt ja tämä vakavasti loukkaantunut on syntynyt 1985 ja kaikki ovat rovaniemiläisiä.

Poliisin mukaan laukauksia on ammuttu useita ja paikalla on ollut useita kymmeniä ihmisiä. Järkyttyneiden silminnäkijöiden joukossa myös uhrien läheisiä ystäviä.

- Oli monia, joille uhrit olivat hyviä ystäviä, oli seurustelukumppania.Elikkä ne suhteet oli hyvin läheiset, niin sen takia järkytys oli sitten hyvin suuri.

Tapausta tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä. Vakavasti loukkaantuneen tila on poliisin mukaan vakava, mutta välitöntä hengenvaaraa hänellä ei enää ole.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.