Roskakatos sytytettiin tuleen yöllä Kuopion keskustassa – epäillään tuhotyöksi

Kuopiossa tuleen sytytetty roskakatos aiheutti vaurioita viereen pysäköidylle henkilöautolle. Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi.

Kuopion keskustassa Puijonkadulla paloi yöllä roskakatos ja samassa yhteydessä ollut pyörävarasto, kerrotaan Itä-Suomen poliisin tiedotteessa.

Ilmoitus palosta tuli hätäkeskukseen tiistain puolella noin puoli yhden aikaan yöllä. Ensimmäisenä paikalla ollut poliisipartio totesi roskakatoksen ja samassa yhteydessä olleen pyörävaraston olevan täydessä palossa.

Roskakatos ja pyörävarasto oli kiinni kerrostalossa, joten oli olemassa riski, että palo leviää myös rakennukseen. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat palon sammumaan niin, ettei palo päässyt leviämään.

Roskakatos tuhoutui palossa kokonaan ja pyörävarasto osittain. Katoksen vieressä oli pysäköitynä henkilöautoja, joista ainakin yksi kärsi palossa vaurioita.

Kerrostalosta ei evakuoitu ihmisiä, mutta yhdestä asunnosta asukkaat joutuivat lähtemään hotelliin savuvahinkojen vuoksi.

Paikalla olleen pelastustoimenjohtajan arvion mukaan palo vaikutti tahallaan sytytetyltä. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus tuhotyöstä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja