Tulipalo tuhosi kerrostaloasunnon Helsingissä – nelihenkinen perhe pelastautui viime tingassa ulos: "Tässä tilanteessa palovaroitin pelasti henkiä"

Nelihenkinen perhe onnistui pakenemaan tulipalon keskeltä Helsingissä varhain tänä aamuna.

Helsingin pelastuslaitos sai aamulla puoli kuudelta hälytyksen rakennuspalosta Helsingin Pohjois-Haagassa, jossa kerrostalohuoneiston keittiö oli syttynyt palamaan. 

Asunnosta oli pelastautunut nelihenkinen perhe. 

– He tulivat itse omatoimisesti ulos, koska palovaroitin oli heidät herättänyt, toteaa päivystävä palomestari Markku Holopainen Helsingin pelastuslaitokselta. 

Asunnon keittiö oli tulipalon seurauksena tuhoutunut täysin ja tuli oli vaurioittanut myös yläpuolella olevaa toista asuntoa. 

– Tulipalo poltti katot ja seinät betonipinnoille asti. Kaikki muut asunnon huoneet kärsivät myös huomattavia vahinkoja kuumuudesta ja savusta, Holopainen toteaa.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. 

Toimiva palovaroitin pelastaa aina

Asunnosta pelastautunut perhe selvisi tilanteesta vammoitta. Päivystävä palomestari kuitenkin painottaa toimivan palovaroittimen tärkeyttä. 

– On tapauksia, joissa palovaroittimissa ei ole patterit kunnossa tai varoittimet on muuten vain otettu alas katosta, mutta toimiva palovaroitin pelastaa aina. Tässä tilanteessa se pelasti neljä henkilöä, Holopainen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat