Koronarokotuspaikan hoitajaa Turussa uhannut mies myönsi olevansa järkyttävän viestin takana

Turun eilistä rokotuspaikan hoitajan uhkausta tutkitaan tällä hetkellä virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja laittomana uhkauksena, poliisista kerrotaan. Rikosnimikkeet voivat täsmentyä tutkinnan myötä.

Välikohtaus sattui Satakunnantien rokotuspaikalla tapahtui sunnuntaina iltapäivällä, kun paikalle asioimaan tullut henkilö uhkasi hoitajaa vakavalla väkivallalla. Poliisi otti henkilön kiinni.

Poliisi ei vielä suostunut täsmentämään, millaisesta väkivallasta uhkauksessa oli kyse. 

Ilta-Sanomat kertoi, että eräässä viestipalvelu Telegramin keskusteluryhmässä oli kerrottu aikeesta mennä rokotuspaikalle ja vaatia Omakantaan valheellista merkintää rokotuksesta uhkaamalla hoitajaa pippurisumutteen käyttämisellä tai C-hepatiitin tartuttamisella. 

Maanantaina poliisi vahvisti, että hoitajaa uhkaillut mies oli uhkausviestin takana. Mies oli myöntänyt asian.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Turun Sanomat puolestaan kertoi, että samaisella rokotusvastaanotolla tapahtui uhkaava tilanne myös marraskuussa. Tuolloin noin 40-vuotias mies käyttäytyi aggressiivisesti ja kävi käsiksi kolmeen henkilöön.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn johtava juristi Matias Nyman kertoo STT:lle, että ammattijärjestön tiedossa ei ole, että hoitajiin kohdistuva uhkailu olisi lisääntynyt koronapandemian aikana.

– Näin ei onneksi ole ollut. Nämä ovat olleet toistaiseksi yksittäistapauksia, hän sanoo.

Nymanin mukaan pidemmällä aikavälillä on kuitenkin näkynyt se, että ensihoitajiin ja päivystyksen hoitajiin kohdistuu koko ajan enemmän laittomia uhkauksia.

– Se liittyy kuitenkin ehkä muihin syihin kuin koronapandemiaan, hän sanoo.

*Päivitys kello 14.24: Juttua ja otsikkoa päivitetty tiedolla, että mies on myöntänyt olevansa uhkausviestin kirjoittaja.

*Päivitys kello 15.48: Lisätty Turun Sanomien ja STT:n tietoja juttuun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja