Hoitajaa uhattu "vakavalla väkivallalla" rokotuspaikalla Turussa – poliisi ottanut henkilön kiinni

Turussa Satakunnantien rokotuspaikalla tapahtui sunnuntaina iltapäivällä välikohtaus, jossa paikalle asioimaan tullut henkilö uhkasi hoitajaa vakavalla väkivallalla. Poliisi otti henkilön kiinni.

Lounais-Suomen poliisi kertoi asiasta alun perin Twitterissä. Poliisin tilannekeskuksesta ei kerrottu, millä lailla hoitajaa uhkailtiin ja oliko uhkailijalla mukanaan esimerkiksi veitsi tai ase. Myöskään uhkailijan sukupuolta ei kerrottu.

Sitä, mistä henkilöä epäillään, ei ole vielä nimetty. Tilannekeskuksesta kuitenkin muistutettiin, että hoitaja on rokotustehtävässä virkamies, joka nauttii normaalia vahvempaa suojaa.

Turun Sanomat kertoi, että samaisella rokotusvastaanotolla tapahtui uhkaava tilanne myös marraskuussa. Tuolloin noin 40-vuotias mies käyttäytyi aggressiivisesti ja kävi käsiksi kolmeen henkilöön.

Ilta-Sanomat puolestaan kertoi, että ennen välikohtausta yhdessä viestipalvelu Telegramin keskusteluryhmässä oli julkaistu viesti, jonka julkaisija kertoi aikeestaan mennä rokotuspaikalle. Käsin kirjoitetussa viestissä uhataan henkilökuntaa C-hepatiitin tartuttamisella ja pippurisumutteen käyttämisellä, mikäli uhkaaja ei saa rokotusmerkintää Omakantaan ilman, että rokotetta oikeasti pistetään.

Ilta-Sanomien mukaan viestin julkaisulla on ajallinen yhteys Turun kiinniottoon. Lehti ei tavoittanut Lounais-Suomen poliisia kommentoimaan sen tietoja viestistä.

Kyseisen Telegram-ryhmän ylläpitäjä kertoi Ilta-Sanomille, että tuntematon julkaisija käytti nimimerkkiä ja julkaisi kerralla suuren määrän häiriköiviä viestejä. Ylläpito poisti viestit ja sulki julkaisijan pois ryhmästä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja