"Roikkui hampaillaan kiinni" – lemmikit aiheuttavat siivoojille ongelmia

Siivoojat ovat rautaisia ammattilaisia ja tottuneet työskentelemään erilaisissa kodeissa. Lemmikit aiheuttavat kuitenkin usein hassuja tilanteita, joille ei voi kuin nauraa.

Kodin asukkaita ovat myös perheen lemmikit, joiden energisyys saattaa aiheuttaa hankaluuksia kotia siivoaville ammattilaisille. Koteja siivoavat ammattilaiset jakoivat meille hullunkurisimpia tarinoita lemmikeistä, jotka ovat haitanneet heidän työtään tavalla ja toisella.

Lemmikkejä ei kuitenkaan voi laittaa hoitoon siivouksen ajaksi tai lukita pieneen häkkiin. Siivoojien täytyy vain kestää karvaisten kaverien aiheuttamat hankalat tilanteet ja käyttää omaa neuvokkuuttaan. Toivottavasti myös omistajien kärsivällisyys kestää!

Koulutetut koirat tottelevat käskyjä ja kissat pysyttelevät yleensä poissa imurin tieltä. Miten toimitaan, kun oven takana odottaa fretti vastassa? Tai naapurin kissan sekoittaa talon omaan kissaan?

Kissa piiloutui ovelasti

Tämän perheen kissa halusi ilmeisesti leikkiä piilosta.

”Asiakasperheessä oli kaksi kissaa, joita piti varoa päästämästä ulos. Lopetellessani siivousta, ei toista kissaa löytynyt mistään. Olin varma, että ovet tai ikkunat eivät olleet auki niin, että kissa olisi niistä päässyt livahtamaan. Ainoastaan ylemmässä kerroksessa olevan terassin ovi oli ollut hetken auki – tosin sekin valvonnan alla. Kissa pysytteli visusti näkymättömissä, eikä löytynyt, vaikka etsin kaikki mahdolliset paikat. Alkoi olla epätoivon partaalla ja meinasin jo ilmoittaa asiakkaalle, että nyt kissaa ei löydy. Päätin kuitenkin vielä kerran etsiä ja löysinkin lopulta kadonneen kissan viikatun pyykkipinon alta. Kissa oli onnistunut ryömimään sinne niin, että pinoa katsoessaan ei sitä mitenkään voinut erottaa.”

Naapurit apuun

Siivous kärsi pahemman kerran, kun aika kului koiran takaa-ajoon.

”Asiakkaan koira livisti karkuun, kun menin asiakkaalle. Suurin osa siivousajasta meni siihen, kun yritin yhdessä ohikulkijoiden kanssa saada koiraa kiinni. Koiran mielestä takaa-ajo oli mitä hauskin leikki. Usean nakin ja juustopalan jälkeen koira saatiin kiinni, mutta siivous jäi puolitiehen.”

Lemmikki häiritsi työn tekoa liikaa

Miten siivoojan olisi pitänyt toimia tässä tilanteessa? 

”Asiakkaan fretti, jonka piti olla häkissä, oli onnistunut avaamaan häkin oven ja juoksenteli asunnossa vapaana, kun menin töihin. Ilmoitin siivouksen jälkeen, että en halua mennä enää samalle asiakkaalle, koska siivous oli ollut todella hankalaa. Fretti oli kiipeillyt selkääni pitkin koko siivouksen ajan ja roikkunut hampaillaan kumikäsineissäni kiinni.”

"Pyydystin vahingossa naapurin kissan!"

Onneksi asiakkaiden kissa ei oikeasti päässyt karkuun.

”Olin siivoamassa sijaiskohdetta ja minulle oli korostettu, että kissaa ei saa päästää ulos. Kissa oli minua vastassa mennessäni sisälle, ja yritän parhaani mukaan noudattaa ohjetta. Kuitenkin jossain välissä katsoin ikkunasta ulos ja totesin, että tuollahan se kissa nyt kuitenkin mennä viipottaa pitkin pihaa. Ryntäsin pihalle ja kannoin katin siis huomatakseni, että kissoja olikin kaksi! Olin käynyt vahingossa pyydystämässä naapurin samannäköisen kissan! Onneksi oli helppo erottaa, kumpi kissoista kuului ’talon vakikalustoon’ eli vieras kissa pääsi takaisin vapauteen.”

Koira nylkytti vasten jalkaa

Ilmeisesti tämän perheen koiralla on vain kummallinen tapa tervehtiä uusia vieraita.

”Menin asiakaspalvelijana kartoittamaan asiakkaan siivoustarvetta ja sopimuksesta päädyttiin keskustelemaan olohuoneen sohvalle pöydän ääreen. Tilanteesta teki kiusallisen asiakkaan innokas koira, joka joko nylkytti jalkaani tai tunki kuononsa jalkojeni väliin. Asiakasta asia ei tuntunut haittaavan.”

Lue myös:

    Uusimmat