Roger Federer ylsi uskomattomaan saavutukseen Australian avoimissa – myös Jarkko Nieminen päässyt osalliseksi ylivoimasta

Sveitsiläinen Roger Federer eteni vaivatta tenniksen Australian avoimen tennisturnauksen kolmannelle kierrokselle keskiviikkona.

Federer kukisti serbialaisen Filip Krajinovicin erälukemin 6–1, 6–4, 6–1 reilussa puolessatoista tunnissa. Kolmannella kierroksella Federer kohtaa australialaisen John Millmanin.

Etenemällä kolmannelle kierrokselle vuoden ensimmäisessä Australian avoimissa Federer täydensi käsittämättömän sarjansa turnauksessa.

Federer on pelannut Australiassa joka vuosi vuodesta 2000 lähtien, ja jokaisella kerralla hän on edennyt vähintään kolmannelle kierrokselle. Ensimmäisellä kerralla vuona 2000 Federer kaatoi Michael Changin ja Jan Kroslakin, kunnes Arnaud Clement oli parempi kolmannella kierroksella.

Federerin putkeen sisältyy myös suomalaista tennishistoriaa. Vuoden 2004 kolmannella kierroksella Federer kohtasi nyt jo uransa päättäneen Jarkko Niemisen. Federer eteni jatkoo Niemisen luovutettua toisessa erässä tilanteessa 5–2. Federer oli voittanut ensimmäisen erän.

Australia on ollut Federerille mieleinen paikka, sillä hän on voittanut turnauksen kuudesti. Viimeksi vuona 2018.

Lue myös:

    Uusimmat