Robert Helenius latasi kovia dopingista juuri ennen suurottelua – käry asettaa sanat uuteen valoon: "Ei ole reilua"

Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen 0:33
Robert Helenius koki tyrmäystappion Anthony Joshualle seitsemännessä erässä. Hän oli antanut dopingnäytteensä vuorokausi ennen ottelua.

Suomalaisnyrkkeilijä Robert Helenius puhui dopingista suorasukaisesti samalla viikolla, kun hän antoi positiivisen dopingnäytteen. Hän myös naureskeli aiheelle.

Helenius kärähti vapaaehtoisessa dopingtestissä, johon hän osallistui 11. elokuuta, vuorokausi ennen hänen ja brittitähti Anthony Joshuan välistä suurottelua. Asiasta tiedotti Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä ottelun promoottori Matchroom Boxing.

Joshualle seitsemännessä erässä tyrmäyksellä hävinnyt kokenut suomalainen oli päässyt otteluun viikon varoitusajalla. Hän otteli Lontoossa viikko sen jälkeen, kun hän oli päihittänyt Savonlinnassa Mika Mielosen teknisellä tyrmäyksellä. Joshuan oli alun perin määrä kohdata Lontoossa maanmiehensä Dillian Whyte, mutta tämä joutui sivuun ottelusta dopingkärynsä takia.

"Joillakin on etuoikeuksia"

Helenius oli samalla viikolla ennen dopingtestiä puhunut dopingista vitsauksena.

– Se on ongelma, koska en usko kaikkien olevan samalla tasolla. Joillakin on etuoikeuksia, joita toisilla ei ole, Helenius kommentoi The Guardianin mukaan.

Helenius sanoi, että antidopingtoiminnan pitäisi olla samanlaista kaikissa maissa.

– Kun Dillian narahti, kaikki maassanne sanoivat: "Voi, ok, se on nyrkkeilyä. Kaikki käyttävät, kukaan ei välitä." Jos minä jäisin kiinni, minua lynkattaisiin Suomessa koko loppuikäni. En saisi enää koskaan lupaa nyrkkeillä uudelleen, en voisi koskaan nyrkkeillä Suomessa.

Heleniukselta kysyttiin, onko hän pettynyt siihen, että monet nyrkkeilijät välttyvät dopingrangaistuksilta.

– Kyllä. Joko kaikki pitäisi sallia kaikille tai standardin tulisi oilla sama jokaiselle.

– Tuntuu, että tämä on haitta minulle. Minulla ei ole mahdollisuutta (käyttää dopingia), koska kotiini tullaan ja vertani ja kaikkea testataan kaiken aikaa. Se ei ole reilua, Ahvenanmaalla asuva suomalainen kritisoi.

Helenius kohotti The Guardianin mukaan tämän jälkeen olkiaan ja nauroi.

– Minun dopingiani on se, että minulla on todella suuri määrä viikinkiverta. Minua ei siis kiinnosta. Käyttäkää mitä haluatte.

Heleniuksen positiivinen dopingnäyte jälkeen asettaa suomalaisnyrkkeilijän sitä edeltävät sanat väistämättä uuteen valoon. Tiedossa ei toistaiseksi ole, mistä aineesta tai aineista Helenius on antanut positiivisen dopingnäytteen.

Lue myös:

    Uusimmat