Mainos

RKP haluaa yksinkertaistaa sukupolvenvaihdoksia

Yritysten sukupolvenvaihdoksia on helpotettava, jotta yritysten lukumäärä ei laskisi jyrkästi, katsoo RKP. Puolue haluaisi poistaa lahjaveron ja helpottaa perintöveroa. Yritystoimintaa jatkaville pitäisi myös luoda edullisia rahoituskeinoja, esittää puolue. RKP esitteli tänään yrityspoliittisen ohjelmansa Vaasassa.

RKP huomauttaa, että perheyritykset muodostavat 70 prosenttia kaikista Suomen yrityksistä ja työllistävät 60 prosenttia työvoimasta. Koska suuret ikäluokat lähestyvät eläkeikää, ovat monet maat lähiaikoina tekemässä sukupolvenvaihdoksen.

Ohjelmassa korostetaan verotuksen merkitystä yrittäjyyden edistämisessä. RKP ei halua osinkotulojen kahdenkertaista verotusta. Verojärjestelmän on oltava sellainen, että myös pienyrittäjät voivat suunnitella talouttaan ennustettavissa ja vakaissa oloissa.

RKP:n mukaan osakeyhtiön pääomavaatimus on liian korkea, nykytasollaan 8000 euroa. Puolueen mielestä pieniä osakeyhtiöitä pitäisi voida perustaa alhaisemmalla osakepääomalla. Yrityksen perustamisen byrokratiaa pitäisi myös yksinkertaistaa ja tietoa saada helpommin internetistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.