Mainos

Ritva Santavuori lähtee Ylen Jälkiviisaista

Entinen syyttäjä Ritva Santavuori lopettaa Yleisradion aamutelevision Jälkiviisaat-ohjelmassa. Aamutelevision toimituspäällikön Leena Pakkasen mukaan lähdön taustalla on Julkisen sanan neuvoston (JSN) antama huomautus Santavuoren rasistisista kommenteista suorassa lähetyksessä 11. tammikuuta. Pakkanen kuitenkin kieltää, että Santavuori olisi saanut potkut.

- Olemme tässä yhdennentoista päivän jälkeen pitkin matkaa puhuneet Ritvan kanssa, ja eilen sovimme ystävyydessä, että ehkä on aika lopettaa. Yhdessä todettiin, että aika monta vuotta on tullut ja pannaan pillit pussiin, Pakkanen sanoi.

JSN antoi viime viikolla langettavan päätöksen Jälkiviisaat-ohjelmasta, jossa Santavuori laukoi rasistisia kommentteja. Santavuori intoutui suorassa lähetyksessä arvostelemaan Yhdysvaltojen demokraattien presidenttiehdokkaan Barack Obaman isoäitiä rumaksi ja arveli hänellä olevan jäljellä "negroidisia" piirteitä. JSN:n mukaan Santavuoren puheenvuorot toivat etnisen alkuperän esiin halventavasti.

Santavuori pahoitteli kommenttejaan seuraavassa Jälkiviisaat-ohjelmassa. Myös Pakkanen on tuominnut Santavuoren kommentit.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.