Mainos

Risto Nieminen ylivoimaisesti Olympiakomitean johtoon

Risto Niemisen valintaa Suomen olympiakomitean puheenjohtajaksi pidettiin etukäteen selvänä, ja olympiakomitean valtuuskunnan äänestys näytti odotuksille olleen katetta.

Nieminen sai äänestyksessä 61 ääntä, Jukka Rauhala 15 ja edellinen puheenjohtaja Roger Talermo 13, eli äänestys ratkesi jo avauskierroksella Niemisen saatua yli puolet äänistä.

Nieminen, 61, on siis Olympiakomitean puheenjohtaja olympiadilla 2012-2016. Komitean historian 14. puheenjohtajaksi valittu Nieminen työskenteli Veikkauksen toimitusjohtajana vuosina 2001-12.

Nieminen tiivisti vaalikampanjansa sanoihin yhteistyö, kunnianhimo, intohimo ja arvostus. Tuoreessa puheessaan uusi puheenjohtaja hehkutti etenkin arvostusta.

– Henkilökohtaisesti minulle tunteikas asia on se, että liityn suuresti arvostamieni ihmisten ketjuun, Nieminen totesi mainiten vuosien 1969-2004 puheenjohtajat Jukka Uunilan, Carl-Olaf Homénin ja Tapani Ilkan.

– Jukka ja Tapani ovat vaikuttaneet minuun niin, että ilman heitä en olisi urheilussa tällä tavalla mukana. On aika maksaa velkaani urheilulle.

(MTV3 - STT)

Katso Jari Porttilan juttu (Seitsemän uutiset 21.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.