Rikospaikka: Tattarisuon mysteeri synnytti sanonnan, joka jäi suomen kieleen

Tattarisuolta löydettiin 1930-luvun alussa lähteestä ihmisten jalkoja ja käsiä. Keskiviikkoillan Rikospaikka -ohjelmassa selostettiin eittämättä Suomen rikoshistorian erikoisimpiin lukeutuva tapaus.

Poliisilta kesti yli vuoden selvittää mistä oikein oli kyse. Sinä aikana lehdistö seurasi herkeämättä tapausta. Sitä vyörytettiin niin vapaamuurarien, romanien kuin muidenkin syyksi.

Tosiasiassa kyse oli pienestä okkultismiryhmästä, jonka johtaja uskoi ruumiinosien ja noituuden nostavan lähteestä kulta-aarteen.

Kohun ollessa kiivaimmillaan oikeistolainen Ajan Sana -lehti julkaisi uutisen, jossa se epäili tapauksen jälkien johtavan sylttytehtaaseen.

Kyseinen pieni lihapuoti sijaitsi Helsingin Kirstinkatu 8:ssa olleessa puutalossa. Nykyisin paikalla on 1951 rakennettu kerrostalo.

Jäljet eivät tosiasiassa johtaneet sylttytehtaaseen eli uutinen ei pitänyt paikkaansa. Lehti joutui maksamaan lihaliikkeelle korvauksia.

Sanonta ”jäljet johtavat sylttytehtaaseen” jäi kuitenkin elämään suomen kieleen. Sanonta tarkoittaa sitä, että syyllinen on arvattavissa.

MTV Uutisten toimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen käyvät läpi Tattarisuon mysteerin Rikospaikka-ohjelmassaan.

22:59

Rikospaikka MTV3-kanavalla joka keskiviikko 22.40.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja