Perussuomalaisten puoluevaltuusto kannattaa Nato-jäsenyyttä selvin luvuin – Purra: "Olen erittäin tyytyväinen"

Näin Riikka Purra kuvasi Venäjän uhkaa puheessaan:"Kaikki tietävät, että kyseessä voisi olla myös Suomi" 1:56
Näin Riikka Purra kuvasi Venäjän uhkaa puheessaan: "Kaikki tietävät, että kyseessä voisi olla myös Suomi."

Perussuomalaisten puoluevaltuusto on Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden kannalla, kertoo puolueen puheenjohtaja Purra. 

– Tulos on täysin selvä: 61 ääntä kannatuksen puolesta ja 3 ääntä kannatusta vastaan, puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.

– Olen erittäin tyytyväinen, ja erityisen tyytyväinen, kuinka hyvä ja asiantunteva keskustelu puoluevaltuusso käytiin. Nyt myös puolueen linja on selvä.

Purran mukaan puoluevaltuuston kokouksessa pidettiin 26 puheenvuoroa. 

– Suurin osa puheenvuoroista oli hyvin samansuuntaisia. Kävimme hyvin realistisista keskusteluja Venäjästä, Ukrainan sodasta ja ylipäänsä teemoista, joista Suomessa on viime kuukausina puhuttu, Purra sanoo.

"Kaikki tietävät, että kyseessä voisi olla myös Suomi"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puolusti tänään linjapuheessaan puoluevaltuustolle Suomen Nato-jäsenyyttä. Purra sanoi, että jäsenyyttä voi toki vastustaa, mutta sen väittäminen, että Venäjästä ei ole vaaraa, ei pidä paikkaansa.

Purra muistutti, että puolueessa on viime ajat käyty tiivistä ja monipuolista turvallisuuspoliittista keskustelua ja puoluehallitus, eduskuntaryhmä sekä lähes kaikki kansanedustajat ovat kertoneet kannattavansa Nato-jäsenyyttä.

– Nato-prosessissa on kyse juuri siitä. Kaikki tietävät, että kyseessä voisi olla myös Suomi. Nato-jäsenyyttä voi toki vastustaa, mutta sen väittäminen, että Venäjästä ei ole vaaraa, ei pidä paikkaansa.

Puheensa jälkeen pitämässään tiedotustilaisuudessa Purra ennakoi, että myös puoluevaltuusto tulee ottamaan myönteisen kannan jäsenyyteen.

– Myönteinen Nato-kanta on meidän selvitysten, jäsenkyselyiden ja keskusteluiden perusteella hyvin vahva. Mutta sitä en osaa sanoa, että kuinka vahva, hän sanoi. 

"Vääriä uskomuksia ja epätietoisuutta korjataan"

Purra sanoi, että puolueessa on käyty paljon keskustelua Nato-prosessista ja sitä jatketaan tänään suljettujen ovien takana pidettävässä puoluevaltuuston kokouksessa.

– Totta kai tämän tarkoituksena on myös sitouttaa puolueen jäsenistö yleisesti tähän prosessiin ja varsinkin tuoda heille tietoa siitä. Sellaista tietoa, mitä ei pelkästään lehtiä lukemalla pysty ymmärtämään. Tällä hetkellä kulkee paljon erilaista epätietoisuutta ja vääriä uskomuksiakin tästä prosessista. Niin me tietenkin parhaalla mahdollisella tavalla pyrimme näitä korjaamaan ja ohjaamaan oikean tiedon pariin.

Katso Riikka Purran puhe kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Katso perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran poliittinen tilannekatsaus kokonaisuudessaan 31:01

Lue myös:

    Uusimmat