Rehn: Talvivaarasta voi tulla kannattavaa toimintaa – kaivokselle lisäikaa

2:25

Talvivaaran kaivosta pyörittävä Terrafame on saanut hallitukselta luvan jatkaa rahoitusneuvotteluita vielä vuodenvaihteen yli.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tänään myös, että Terrafame Groupin lisäpääomitukseen varataan 100 miljoonaa euroa. Summa varataan ensi vuoden täydentävään budjettiesitykseen.

24:26

Elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) mukaan Talvivaarassa on realistiset edellytykset kannattavaan kaivostoimintaan. Terrafamen aikana on hänen mukaansa tapahtunut merkittävää kehitystä ympäristöturvallisuudessa. Myös nikkelin ja sinkin hinnat ovat olleet nousussa.  

Hänellä ei kuitenkaan ollut kerrottavanaan mitään konkreettista uusista rahoittajista.  

Rehnin mukaan Terrafame voi jatkaa rahoitusneuvotteluita vuodenvaihteen jälkeen, jos se on "tarkoituksenmukaista parhaan mahdollisen neuvottelutuloksen saavuttamiseksi".

Neuvotteluita rahoituksesta on hänen mukaansa käynnissä, mutta hän kieltäytyi kommentoimasta nimiä, jotta neuvottelut eivät vaikeudu.  
– Tulemme arvioimaan ensi vuoden mittaan kehitystä, Rehn sanoi tiedotustilaisuudessa.  

Terrafamen hallituksen puheenjohtajan Lauri Ratian mukaan kaivos tuottaa noin kymmenen miljoonaa euroa tappiota kuukaudessa. Ratian mukaan kaivoksen kassavirran odotetaan muuttuvan positiiviseksi vuoden 2018 alkupuolella.  

Talvivaaran entistä kaivosta pyörittää nyt Terrafame. Terrafamen omistaa Suomen valtion kokonaan omistama Terrafame Group.  

Tiedotustilaisuuden päätteeksi Rehn kevensi tunnelmaa.  
– Kaikkien näiden viime viikkojen jälkeen voin todeta, että thank God it's Friday.

Näin ministeri Rehn puhui vielä keväällä:

32:25
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja