Red Bullista tehtiin protesti, FIA hylkäsi – taustalla Valtteri Bottaksen kokema katala temppu

Tulosruutu: Max Verstappen voitti Yhdysvaltojen GP:n, Red Bullille merkkimestaruus

F1-talli Haas teki Yhdysvaltojen GP:n jälkeen kaksi erillistä protestia. Toinen kohdistui Alpinen Fernando Alonsoon ja toinen Red Bullin Sergio Pereziin. Näistä ensimmäinen meni läpi, kun taas toinen ei.

Haasin Alonso-valitus johti siihen, että Alpinen espanjalaiskuljettaja sai 30 sekunnin aikarangaistuksen. Sen myötä maaliin seitsemäntenä ajanut Alonso tipahti lopputuloksista sijalle 15.

Haasin valitus liittyi Alonson autossa roikkuneeseen peiliin, jota ei korjattu missään vaiheessa. Kansainvälisen autoliiton FIA:n delegaation mukaan Alpinen olisi pitänyt puuttua asiaan.

Haas jätti myös toisen protestin, joka koski Red Bullin Sergio Pereziä. Hänen kohdallaan valitus koski rikkinäistä etusiipeä.

Perez teloi autoaan sunnuntain kisan ensimmäisellä kierroksella, kun hän työnsi menopelinsä härskillä tavalla kapeaan koloon, osuen Valtteri Bottaksen Alfa Romeohon. Kolarin myötä Perezin etusiivekkeen toinen päätylapa lähti repsottamaan. Pala irtosi muutaman kierroksen heilumisen jälkeen.

Red Bull ei missään vaiheessa vaihtanut Perezin siipeä. Ei repsotuksen aikana, eikä sen jälkeen, kun pala oli irronnut siivekkeestä.

Haas vetosi valituksessaan siihen, miten sen kuskeille oli näytetty tällä kaudella samankaltaisissa tilanteissa niin sanottua teknikaalilippua, millä ilmoitetaan siitä, että kyseisen auton vauriot on korjattava välittömästi.

FIA:n tekninen pomo Jo Bauer kuitenkin hylkäsi valituksen, koska hänen mielestään Perezin auto ei aiheuttanut turvallisuusriskiä.

Näin ollen Perez sai pitää neljännen paikkansa.

Kisan voittoon ajoi Perezin tallikaveri Max Verstappen.

Lue myös:

    Uusimmat