Red Bull -pomo suitsuttaa moottoritoimittaja Hondaa: “Tuskaisten McLaren-vuosien jälkeen satsaukset tuottavat”

Formula ykkösissä kilpailevan Red Bull -tallin moottoritoimittajana tällä kaudella aloittanut Honda on ylittänyt itävaltalaistallin odotukset, kertoo tallipäällikkö Christian Horner.

Honda palasi formulasarjan voittokantaan 13 vuoden tauon jälkeen Itävallassa, kun Max Verstappen toi autonsa ruutulipulle kisan kärkisijalla. Palkintojenjakotilaisuudessa Hondan tekninen johtaja Toyoharu Tanabe vuodatti ilon kyyneleitä

– Voitto oli Hondalle hyvin tunteikas. Jotkut paikalla olleet johtokunnan jäsenet alkoivat nähdä, että tuskaisten McLaren-vuosien jälkeen satsaukset tuottavat, Horner kertoi formulasarjan virallisille verkkosivuille.

– Kaudessa oli aina kyse siirtymävuodesta, kun uusi moottorikumppani tulee mukaan toimintaamme. Odotuksemme ovat ylittyneet, kun otimme yhdeksännessä kisassa voiton ja olemme saaneet myös muutaman palkintosijan, Horner jatkoi.

Hondan uuden moottoriversion on lupailtu tarjoavan selvästi enemmän tehoa tallin kuskiparin Verstappenin ja Pierre Gaslyn käyttöön. Horner uskoo voiton motivoivan valtavasti japanilaisvalmistajaa.

– Kauden jälkipuoliskolla aiomme vielä kiristää tahtia, mikä heiltä onkin luvassa kehitysputkesta. Nyt he ovat maistaneet menestystä ja näkevät sen tuomat hyödyt. Vaikean F1-paluunsa jälkeen he kaipasivat juuri tällaista piristysruisketta, Horner summasi.

Lue myös:

    Uusimmat