Ravintolakoulu Perho nappasi voitot opiskelijoiden SM-kilpailuissa

Ravintolakoulu Perhon joukkueet ylsivät voittoon sekä kokki- että tarjoilijaopiskelijoiden sarjassa viikonloppuna Porvoossa pidetyissä SM-kilpailuissa. Perhon kokkiopiskelijoiden Jenni Kaikkosen ja Kati Pyykkösen taidot eivät jättäneet epäilyksen sijaa, sillä he voittivat sarjansa ylivoimaisesti 551,5 pisteellä. Toiseksi tulleet Maria Lehtinen ja Suvi Ahonen Jyväskylän palvelualojen oppilaitoksesta saivat 498,75 pistettä.

Tarjoilijaopiskelijoiden sarjassa kamppailu kärkisijoista oli tiukempi. Ravintolakoulu Perhon voittoisa joukkue Juhani Häkkinen ja Janne Marin ylsivät 243,75 pisteeseen, kun toiseksi tulleet Johanna Raita ja Nina Lindfors Porvoon ammattiopistosta keräsivät 239,25 pistettä.

Kolmannen sijan kokkien kilpailussa veivät Mikko Kautto ja Jari Lehtinen Vaasan ammattiopistosta, ja tarjoilijoista kolmanneksi kirivät Piritta Hakala ja Mira Pulkkinen Pirkanmaan taitokeskuksesta.

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden SM-kilpailuihin osallistui neljätoista joukkuetta ravintola-alan oppilaitoksista eri puolilta Suomea. Parhaiten menestyneet joukkueet pääsevät myöhemmin keväällä näyttämään osaamistaan Norjassa käytävään Pohjoismaiden mestaruuskilpailuun. 1980-luvun alusta lähtien järjestetyn SM-kilpailun tavoitteena on lisätä ravintola-alan henkilöstön ammatillista osaamista ja arvostusta sekä edistää kansallisen ja kansainvälisen ruoka- ja tapakulttuurin tuntemusta. (Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja