Raumalla asuntomurtojen sarja – poliisi ohjeistaa: Toimi näin, jos kotiisi tunkeudutaan

Näin toimit jos epäilet asuntomurtoa 0:28
Video: Näin tulisi toimia, jos joutuu asuntomurron uhriksi.

Lounais-Suomen poliisi tutkii Rauman alueella tehtyjä asuntomurtoja ja pyytää yleisöltä havaintoja tapauksiin liittyen. 

Ainakin viiteen omakotitaloon murtauduttiin Raumalla joulukuluun aikana. Murtoja on tehty ainakin Pyynpään ja Lensunkallion alueilla. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kaikissa tapauksissa asukkaat olivat murtojen aikaan poissa kotoa. Asunnoista vietiin lähinnä helposti mukaan otettavaa omaisuutta. 

Poliisi tutkii tapauksia törkeinä varkauksina ja pyytää yleisön apua.

– Poliisi pyytää yleisöltä tietoa kaikenlaisista havainnoista, jotka voisivat liittyä murtoihin. Kaikki mahdolliset tiedot voi ilmoittaa Lounais-Suomen poliisilaitokselle sähköpostiosoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai WhatsApp- tai tekstiviestillä numeroon 050 411 7655, poliisin tiedotteessa ohjeistetaan.

Toimi näin

Tiedotteessaan poliisi antaa ohjeita murroilta suojautumiseksi. 

Poliisin mukaan pidemmistä poissaoloista kannattaa mahdollisuuksien mukaan ilmoittaa naapureille. Poliisin mukaan hyvä olisi myös sopia, että asuinympäristöä pidetään silmällä.

–  Myös esimerkiksi kunnollinen lukitus ja valaistus sekä erilaisten hälytyslaitteiden ja valvontajärjestelmien käyttö ovat hyviä keinoja varkauksien ennalta estämiseen, tiedotteessa neuvotaan.

Poliisin mukaan asunto kannattaa aina pitää asutun näköisenä myös lomareissujen ajan. Esimerkiksi naapuria voi pyytää hakemaan postit.
Poissaoloista ei myöskään kannata ilmoittaa etukäteen sosiaalisessa mediassa. 

Lisäksi poliisi kehottaa pitämään asunnon ovet ja ikkunat lukittuna aina kun mahdollista. Tärkeä ja arvokas omaisuus kannattaa mahdollisuuksien mukaan merkitä.

Jos asuntoon on kuitenkin kaikesta huolimatta murtauduttu, tulee asiasta ilmoittaa heti hätäkeskukseen eli numeroon 112.

Poliisi myös neuvoo poistumaan heti asunnosta, jottei tule sotkeneeksi mahdollista rikospaikkaa enempää.
 

Lue myös:

    Uusimmat