Mainos

Raskaana olevaa naista kohdeltiin junassa törkeästi

Viimeisillään raskaana oleva nainen joutui seisomaan lähes kaksi tuntia kestäneen junamatkan.

Etunimellään Evening Standard -lehteen haastateltu Lauren, 31, matkusti Englannissa Crawleysta Lontooseen yhden vaihdon kanssa. Naisen epäonneksi hän joutui seisomaan lähes koko matkansa ajan, sillä kukaan ei luovuttanut hänelle paikkaansa.

Junalakon vuoksi kumpikin juna oli täynnä ihmisiä. Vapaita istumapaikkoja ei siis ollut enää jäljellä naisen noustessa junaan omalta pysäkiltään.

Yhdeksännellä kuulla raskaana oleva Lauren kertoo, ettei kukaan kanssamatkustajista luovuttanut hänelle paikkaansa naisen pyynnöistä huolimatta.

– Astuessani ensimmäiseen, täpötäyteen junaan, ihmiset eivät edes katsoneet minua silmiin. Jokaisen katse oli lattiassa, Lauren kertoo.

Vaihtaessaan toiseen junaan jatkaakseen matkaa sama tilanne toistui: juna oli täynnä ihmisiä, mutta kukaan ei välittänyt antaa paikkaansa.

– Kysyin vaunussa matkustavilta, liikenisikö keneltäkään istumapaikkaa minulle. Kaikki olivat hiljaa.

Lauren kertoo vihdoin muutamaa minuuttia ennen päätepysäkille saapumista erään herrasmiehen huomanneen hänet ja tarjonneen omaa paikkaansa. Nainen oli kuitenkin ehtinyt siihen mennessä seisoa lähes koko kaksituntisen matkansa.

Lauren kertoo, että Lontoon metrossa matkustaessaan joku tarjoaa aina istumapaikkaansa, mikäli niitä ei ole vapaina. Ruuhkajunassa paikkaa ei kuitenkaan liiennyt millään.

– Ymmärrän, että ihmisillä on kiire töihin. Olenhan itsekin matkustanut junalla jo vuosia.

– Hitunen huomaavaisuutta olisi kuitenkin kiva.

Junayhtiö kehotti Laurenia hankkimaan matkalleen lipun, joka osoittaa hänen tarvitsevan istumapaikkaa. Yhtiön mukaan tällainen lippu on helppo näyttää muille junamatkustajille osoittaakseen istumapaikan tarpeen. Laurenin mukaan hänen ei kuitenkaan ilmiselvän raskautensa vuoksi täytyisi tarvita siihen erityistä lippua. Naisen mukaan raskauskumpu on niin näkyvä muille ihmisille, että sympatiaa luulisi löytyvän jo ulkonäön vuoksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.