Rapuvoi juhlien jälkeen

Rapujen kovia kuoriosia ei kannata heittää pois juhlien päätteeksi. Mahtavan aromaattisen hummerivoin valmistamiseen käyvät myös tavallisten rapujen kuoret. Illan lopulla ainakin saksien ja selkäpanssarien rippeet kannattaa kerätä talteen ja huuhtoa vedellä. Rapuvoin valmistaminen ei ole kovinkaan mutkikasta ja varmasti vaivansa väärti. Aromikas rapuvoi sopii kaikkien kalakastikkeiden maustamiseen tai sellaisenaan kalafileen lisäkkeeksi. Rapuvoilla voi sulostuttaa jopa punaviinikastikkeen.

20 keitetyn ravun kuoret
75 g voita
Murskaa rapujen kuoret morttelissa. Lisää murskautuneiden kuorien joukkoon voi ja hiero seos tasaiseksi. Laita voi kasariin ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon vettä niin, että kuoret peittyvät kokonaan. Keitä miedolla lämmöllä ja kuori pintaan nouseva punainen voi talteen. Sekoita välillä ja kuori taas voi talteen. Siivilöi voi tarvittaessa. Siivilöi lopuksi myös liemi ja käytä kalakastikkeiden ja ruokien maustamiseen.

Lisää voihin tarvittaessa suolaa ja säilytä pakastamalla jääpala-astiaan. Käytä pala kerrallaan kalakastikkeiden yms. maustamiseen.

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja