Rapea kauracrunchy

Mukavan vaihtelun kesäiselle jäätelöannokselle saa tekemällä siihen oman rapean Kauracrunchyn. Sen teko on helppoa paistinpannulla. Malttia sentään pitää olla sen verran, ettei polta crunchya pannulla. Kuitua sisältävät pikakaura-hiutaleet sopivat tähän parhaiten. Sillä niissä kauralese on valmiiksi valssattu ja esikypsennetty hiutaleeseen kiinni. Tällöin pikainen paahto pannulla riittää ja kuitu tekee crunchystä mukavan rapean.

Rapea kauracrunchy

  • 10 g margariinia tai voita
  • ½ dl (50 g) hunajaa (tai tummaa sokeria)
  • 2 dl Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria tai kanelia

Sulata rasva ja hunaja paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min. Anna jäähtyä. Hyvää sellaisenaan naposteltavaksi, viilin tai jogurtin sekaan, omatekoisena rapeana myslinä jne.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat