Mainos

Rantalainen, Broadcasters ja MTV3 korvauksiin

Televisiojuontaja ja toimittaja Simo Rantalainen on tuomittu 50 päiväsakkoon vastoin parempaa tietoa tehdystä julkisesta herjauksesta. Sakkoa ropsahti maksettavaksi 1000 markkaa.

Rantalainen oli vihjaillut vuonna 1996 Hyvät, Pahat ja Rumat -ohjelman suorassa lähetyksessä viihdetaiteilija Kike Elomaan ja Seura-lehden päätoimittajan Jouni Flinkkilän mahdollisesta suhteesta. Rantalainen, ohjelman tuottaja Broadcasters ja ohjelman lähettänyt MTV3 joutuvat lisäksi yhteisvastuullisesti maksamaan asianomistajille korvauksia. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Elomaalle 50 000 ja Flinkkilälle 25 000 markan korvaukset henkisestä kärsimyksestä. Lisäksi vielä vastaajat joutuvat korvaamaan asianosaisten oikeudenkäyntikulut, yli 63 000 markkaa.

Elomaa esitti oikeudelle henkisestä kärsimyksestä 125 000 markan korvausvaateen sekä työansioiden menetyksestä ja haitasta ammatille 100 000 markkaa. Flinkkilän vaatimus henkisestä kärsimyksestä oli 75 000 markkaa. Oikeus katsoi myös ohjelman vastaavan tuottajan Jorma Sairasen syyllistyneen radiovastuulakiin perustuvan valvontavelvollisuuden laiminlyöntiin. Sairanen joutuu osallistumaan tuomittuihin korvauksiin Elomaan osalta 10 000 markalla ja Flinkkilän 5 000 markalla. Hän joutuu osallistumaan myös oikeudenkäyntikuluihin 12 600 markalla, jos näitä korvauksia ei saada perityksi MTV3:lta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.