Rallin Hall of Fame sai uuden suomalaisjäsenen

Ralliautoilun kansainväliseen Hall of Fameen on nimetty kaksi uutta jäsentä. He ovat Hannu Mikkola ja Walter Röhrl. Ensimmäisinä jäseninä rallitähtien galleriaan nimettiin viime keväänä Erik Carlsson, Paddy Hopkirk, Rauno Aaltonen ja Timo Mäkinen.

Hannu Mikkola antoi näyttöä monipuolisuudestaan voittamalla huipputason ralleja sekä hyvin pienitehoisella autolla että myös ehkäpä kaikkien aikojen tehokkaimmalla. Hän edusti kansainvälisesti suuntautunutta suomalaista ajajapolvea, jonka ura huipputasolla ajoittui neljälle vuosikymmenelle. Rallin maailmanmestaruuden hän saavutti vuonna 1983.

Walter Röhrl oli rallin ensimmäinen kaksinkertainen maailmanmestari ja on yhä edelleen menestynein saksalainen rallikuljettaja. Hän saavutti suurta arvostusta varsinkin voittamalla Monte Carlo -rallin neljään kertaan täysin konstruktioiltaan toisistaan poikkeavilla autoilla.

Rally Hall of Fame on tieliikenteen kansallisen erikoismuseo Mobilian sekä AKK-Motorsport ry:n yhteishanke. Vaikka hanke siis on suomalainen, ohjaa toimintaa periaate, että gallerian tulee puolueettomasti kuvastaa saavutuksia rallin saralla koko maailmassa. Niinpä nimitykset Hall of Fameen tekee kansainvälinen valiokunta. Sen jäseninä ovat Kari O. Sohlberg (AKK:n hallituksen ja myös tämän valiokunnan puheenjohtaja), Michèle Mouton (entinen huippukuljettaja, promoottori ja rallin MM-sarjan manageri), Neil Duncanson (rallin MM-sarjan promootioyhtiön johtaja), Martin Holmes (veteraanitoimittaja) sekä Pekka Honkanen (Suomen urheilumuseosäätiön johtaja).

Rally Hall of Fameen nimetään vain uransa jo lopettaneita tähtiä, mutta he voivat olla muullakin tavoin lajin parissa kunnostautuneita kuin kuljettajina tai kartanlukijoina. Röhrlin ja Mikkolan nimeämistä Hall of Fameen juhlistetaan toukokuussa Mobiliassa järjestettävällä tilaisuudella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat