Rakasta seksiä kuten kehoasi – ja nauti

Tuntuuko sinusta epävarmalta makuuhuoneen puolella? Vanha sanontakin kuuluu, että harjoitus tekee mestarin, mutta tärkeintä tuskin on kokemuksen kirjo. Tärkeintä on oppia hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet – sitten opit myös nauttimaan seksistä.

Vaikuttavatko omat epävarmuutesi intiimiin elämääsi? Yritä karistaa turhat epävarmuudet pois ja opettele nauttimaan itsestäsi, kumppanistasi ja seksistä vaikkapa aloittamalla näillä vinkeillä. Yhteiset pelisäännöt on hyvä muistaa.

Jätä epävarmuutesi makuuhuoneen ulkopuolelle

Huoli ja ahdistus omasta vartalosta latistaa varmasti tunnelman niin sinulta kuin kumppaniltasi. Älä ala haukkumaan ja vahtaamaan omaa vartaloasi heti ensi töiksesi makuuhuoneen puolella. Miksi? Mies ei ole välttämättä aiemmin edes kiinnittänyt huomiota siihen, oletko lihonut muutaman kilon tai ettet pidä omasta navastasi. "Katso reisiäni, yäk, ne ovat niin lihavat.. olen niin lihava!" – tunnetusti itsensä haukkuminen ja mollaaminen ei tunnu hyvältä: ei kummastakaan teistä. Muista, ettei mies varmaankaan ajattele vällyjen välissä "Onpa hänen vatsansa iso", "Onpas hänellä paljon selluliittia jaloissa!". Hän ajattelee: "Seksiä!"

Miten voit lopettaa vihaamasta omaa kehoasi? Yksinkertaisesti tekemällä töitä sen eteen. Muuta ruokavaliotasi, tee pieniä liikuntaharjoituksia – muutokset eivät pakolla tee suuria muutoksia kehossasi, mutta ne saavat sinut tuntemaan olosi tehokkaaksi ja tunnet pitäväsi huolta itsestäsi ja ennen kaikkea kehostasi. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet!

Rentoudu

Tämä vinkki kulkee käsi kädessä ensimmäisen vinkin kanssa. Ota vaikkapa lasillinen viiniä – mutta älä enempää! Muutoin sinulla ei riitä tarpeeksi keskittymiskykyä itse asiaan.

Kysy häneltä, mistä hän pitää

Älä pelkää hänen vastauksiaan! Kumppanisi ei välttämättä ole vaatimassa sinulta ensitöikseen sadomasokistisia -leikkejä, vaan hän voi esimerkiksi kertoa pitävänsä siitä, että hänen niskaansa suudellaan. Olkaa avoimia toisille, jotta välillänne syntyy luottamus – luottamus onkin äärimmäisen tärkeää parisuhteessa sekä seksissä.

Puhutaanko kilttejä vai tuhmia?

Ota selvää, mitkä sanat saavat kumppanisi kuumaksi ja mitkä sanavalinnat sängyssä jättävät hänet huuli pyöreänä sängyn reunalle. Tuhmat ja kolhot voimasanat miehen alapäähän viitaten toimivat useimmiten. Mutta jos itse tunnet kuulostavasi enemmän aikuisviihdetähdeltä kuin itsevarmalta rakastajalta liian raisuja sanoja laukoessa, kerro siitä hänelle – nämä sanat eivät tunnu luontevalta sinun suustasi. Jotkut pitävätkin enemmän pienestä vihjailusta: "Ihanaa, kun teet noin ja näin".

Nauti itsestäsi!

Pyydä partneriasi tekemään asioita, joista itse pidät. Älä pistä kättä suusi eteen: uskalla käytä ääntäsi! Kehaisut ja pyynnöt toimivat: "Juuri noin! Juuri noin, älä lopeta!" Jos sinulla on hauskaa, tuskin partnerillasikaan kovin tylsää on – ja jos sinulla on oikeasti hauskaa, niin näytä myös se.


AVA

Lähde: Marieclaire.com; Your Mother Was Right: All the Great Advice You Tried to Forget

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja