Raju ulosajo pakotti Mercedeksen remonttiin – Valtteri Bottaksen autosta myös hyviä uutisia

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas koki rajun ulosajon perjantaina Itävallan GP:n toisissa harjoituksissa. Bottaksen auton etuosa otti osumaa, kun suomalaiskuski valui kovasta vauhdista ratavalleihin. Säikähdyksellä selvinnyt Bottas paljasti myös hyviä uutisia tällin jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas menetti autonsa hallinnan Red Bull Ringin neljännen mutkan jälkeen. Suomalaiskuski yritti tehdä korjausliikkeen, joka johti kuitenkin siihen, että hän päätyi ratavalleihin.

Tärsky hajotti Bottaksen auton eturipustukset ja etusiiven.


Tälli oli jatkoa viikonlopun alun murheille. Ensimmäisten harjoitusten alla Mercedes joutui vaihtamaan Bottaksen moottorin, sillä saksalaistallin päivitetystä voimalähteestä paljastui öljyvuoto.

Tämän suhteen Bottaksella oli kuitenkin hyvää kerrottavaa perjantain harjoitusten jälkeen.

– Kaikki ongelmat löytyivät ja ne saatiin korjattua. Ei ole tulossa mitään rangaistuksia sun muita, Bottas iloitsi C Moren haastattelussa.

F1-asiantuntija Ossi Oikarinen piti huolestuttavana sitä, ettei Mercedes saanut aivan kunnollista dataa pidemmistä vedoista sunnuntain kisaa ajatellen, Bottaksen ulosajon myötä.

Bottaksen kertoma moottoritieto oli kuitenkin positiivinen signaali.

– Se, että he saavat uuden moottoriyksikön takaisin autoon aika-ajoja varten – se on hyvä juttu. Pitkä veto jäi hänelät pois, mutta positiivista antia oli se, että Valtterin mukaan auto tuntui hyvältä. Nyt hänen pitää vain valmistautua aika-ajoihin tallikaverin datan perusteella, Oikarinen mietti. 

Lue myös:

    Uusimmat