Rajavartiosto tutkii Sallassa epäiltyä törkeää metsästysrikosta ja pyytää havaintoja – susille aiheutettu suurta kärsimystä "erityisen julmalla tavalla"

Lapin rajavartiosto tutkii epäiltyä törkeää metsästysrikosta, jossa susia metsästettiin laittomasti Sallassa 30. tammikuuta.

Tapahtumapaikkatutkinnan perusteella teko on kohdistunut useaan eläimeen ja siinä on erityisen julmalla tavalla aiheutettu eläimille suurta kärsimystä, rajavartioston tiedotteessa kerrotaan.

Rikos paljastui rajavalvonnan yhteydessä. Tutkinnallisista syistä asiasta ei voida tässä vaiheessa antaa julkisuuteen yksityiskohtaisia tapahtumatietoja, rajavartiosto kertoo. Esitutkintaa on tehty yhteistoiminnassa Kainuun rajavartioston ja Lapin poliisilaitoksen kanssa.

Lapin rajavartiosto pyytää rikoksen tutkintaa varten yleisöhavaintoja ihmisistä ja ajoneuvoista lauantain 30.1. ajalta Etelä-Sallan alueelta Hautajärven ja Selkälän tien väliseltä moottorikelkkauralta sekä Hautajärven Niitselyksentieltä.

Päivän aikana Niitselyksentiellä oli ainakin Nissan-merkkinen henkilöauto, jolla liikkeellä olleita ihmisiä pyydetään ottamaan yhteyttä Lapin rajavartiostoon. Kyseisellä autolla liikkuneita ei epäillä rikoksesta, mutta heillä voi olla tapahtumiin liittyviä havaintoja.

Havainnot ja muu mahdollinen asiaan liittyvä tieto pyydetään ilmoittamaan Lapin rajavartiostolle puhelimitse numeroon 0295 42 5010 tai sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.lr@raja.fi.

Katso myös: 140 vuotta sitten susi sai saaliiksi yli 20 lasta – MTV Uutiset kävi Paimiossa, jossa 4-vuotias Ida raadeltiin 

140 vuotta sitten susi sai saaliiksi yli 20 lasta – MTV Uutiset kävi Paimiossa, jossa 4-vuotias Ida raadeltiin 4:46

Lue myös:

    Uusimmat