Mainos

Raiskasi kymmenkunta vanhusta – Kuva: 25-vuotias hoitaja peitti arkana kasvonsa oikeudessa

0:31

Turun hovioikeudessa on aloitettu tänään pääkäsittely jutussa, jossa lähihoitajana työskennellyttä Miko Ville Kristian Huittista syytetään useista vanhusten raiskauksista.

Suomea järkyttäneen seksuaalirikosvyyhdin käsittely alkoi tänään aamuyhdeksältä. Huittinen saapui oikeuden eteen vanginvartijan saattelemana.

Syytetty vaikutti rauhalliselta ja oli pukeutunut rennosti siniseen t-paitaan ja shortseihin. Hovioikeuden käsittely määrättiin asiakirjoineen salaiseksi, mutta istunnon alussa oli kuvausmahdollisuus. Tämän aikana mies peitti arasti kasvonsa kädellään ja katsoi avustajaansa päin. 

1:37

Uhrit muistisairaita ja liikuntarajoitteisia

Tapaus tuli julkisuuteen, kun Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tapauksesta tuomion viime syksynä. Huittinen oli työskennellyt pirkanmaalaisessa hoitolaitoksessa lähihoitajana ja hänen uhrinsa olivat 74–100-vuotiaita laitoshoidossa olevia vanhuksia.

Uhreja oli yhteensä kymmenkunta. Vanhukset olivat muistisairaita ja osa oli hyvin voimakkaasti liikuntarajoitteisia. Pääasiassa teot olivat oraalisia sukupuoliyhteyksiä, joita mies teki muun muassa vanhusten vuoteissa ja vessassa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Huittisen yhdeksän vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa 27 raiskauksesta. Oikeuden mukaan miehelle olisi pitänyt määrätä 12 vuotta vankeutta.

Rangaistusta kuitenkin alennettiin kolmella vuodella, koska oikeuden mukaan mies auttoi selvittämään rikokset, joilla ei ollut ulkopuolisia todistajia ja joista uhrit eivät voineet terveydentilansa vuoksi kertoa.

Sekä tuomittu että kihlakunnansyyttäjä valittivat tuomiosta. Hovioikeus on määrännyt valitukset niin ikään salaisiksi. Asiassa pyritään antamaan ratkaisu 8. heinäkuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.