Mainos

Rahoitustarkastus valvoo myös MeritaNordbankenia

Pankkeja valvova Rahoitustarkastus Rata haluaa valvoa myös suomalais-ruotsalaista MeritaNordbankenia. Siksi Rataa koskevaa lainsäädäntöä muutetaan.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli Meritan ja Nordbankenin yhdistymistä aamulla. Hallitusneuvos Pekka Laajasen mukaan hallitus suhtautuu myönteisesti yhdistymiseen ja valtio aikoo tukea yhdistymistä pankin yhtiökokouksessa.

Pankkifuusion myötä Merita on toistanut valtiovarainministeriölle esittämänsä verotoiveen. Merita toivoo helpotusta suomalaisen pörssiyhtiön saamien ns. läpikulkuosinkojen verotukseen eli siihen, kun suomalainen yhtiö saa osinkoja ulkomailta ja maksaa osinkoja edelleen ulkomaille. Teollisuuden ja työnantajain etujärjestö TT on toivonut samaa veromuutosta.

Lisäksi Merita esittää ministeriölle, että konserniavustuksen antaminen ja saaminen sallittaisiin myös luottolaitokselle. Nykyisessä yhtiöverotuksessa konserniyhtiöt voivat tasata tulostaan keskenään. Etu ei kuitenkaan koske pankkeja ja vakuutuslaitoksia. Valtiovarainministeriö ei ole ottanut kantaa Meritan ja TT:n toivomiin veroesityksiin. Finanssineuvos Timo Viherkentän mukaan vielä ei ole ilmennyt selvää tarvetta tehdä kyseisiä muutoksia. Laajanen puolestaan korostaa, että veroasiat eivät ole Meritan ja Nordbankenin yhdistymisratkaisussa mitenkään kynnyskysymys. Merita hyväksyi yhdistymisen, vaikka ministeriö ei ollutkaan näyttänyt vihreää valoa Meritan toivomille veroasioille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.