Mainos

Pyörätuolilla liikkuva nainen kolme päivää lumen vankina

Tänäkin talvena lumi on aiheuttanut päänvaivaa Etelä-Suomessa.

Ongelmia ovat aiheuttaneet muun muassa auraamattomat tai huonosti auratut tiet sekä kaduille auratut valtavat lumikasat, jotka on kuljetettu pois päiviä myöhemmin.

Vaikeaksi tilanne kärjistyi myös Espoossa Karakallion lähellä, kun pyörätuolilla liikkuvan Pirkko Kuuselan luhtitalon katolta pudotettiin lunta maanantaina. Lumi saatiin katolta kyllä alas, mutta pudotettu lumi kuljetettiin pois vasta kaksi päivää myöhemmin keskiviikkona.

– Asun pitkän sisäpihatien päässä ja talvella ulkona liikkuminen on pyörätuolilla muutenkin haasteellista, sillä kulkureitin pitää olla tasainen ja kova.

Parin päivän ajan asunnosta poistuminen oli kuitenkin mahdotonta, sillä ulko-oven edessä oli Pirkon korkuinen lumikasa, jonka läpi oli lapioitu vain kapea käytävä. Pirkko kertoo soittaneensa tapahtuneesta usealle taholle, ensimmäisenä lumenpudotuksen tilanneelle vuokra-asunnon kiinteistöpäällikölle, joka myöhemmin tilasi traktorit viemään lumen pois.

– Olin vankina täällä. Lumikasat olivat niin isot, että minua ei olisi pystynyt edes kantamaan niiden yli. Kasan läpi on tehty lumenpudottajien toimesta vain lapion levyinen polku, mutta sehän ei minua palvellut mitenkään. Samoin pihan kaikki pelastustiet olivat täynnä lunta, joten pihaan ei olisi voinut ajaa paloautolla tai ambulanssilla.

Tilanne johti siihen, että Pirkko ei päässyt töihin pariin päivään, mutta tietotekniikkafirmassa työskentelevänä hän pystyi tekemään töitä kotonaan.

– Tilanne on aika karmaiseva, että et pääse kotoasi pois. Henkisesti yllättävän rankkaa, vaikka en haluaisi lähteä mihinkään, niin minulla on kuitenkin mahdollisuus jotenkin päästä pois.

Viime vuonna lumenpudotuksesta tiedotteen hyvissä ajoin, ja katolta pudotetut lumet vietiin pois samana päivänä.

– Tietysti hommat olisi pitänyt aikatauluttaa niin, että näin olisi toimittu myös tänäkin vuonna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.