Putous-tähti Terhi Suorlahti nähdään hulvattomassa uutuussarjassa: "Rooli on aika törkeä, se on herkullista"

Terhi Suorlahti iloitsee pääroolista uudessa komediasarjassa.

Putouksesta tuttu näyttelijä Terhi Suorlahti tähdittää uutta Rehtori-komediasarjaa. Suorlahti esittää rehtori Sari Valjakkaa, joka on Suorlahden mukaan nolojen tilanteiden nainen.

– Hän on itseriittoinen, vähän narsistinen, kunnianhimoinen, vallanhimoinen ja megalomaniaan taipuvainen. Erittäin hyvätahtoinen idealisti, mutta käytännön taidot arveluttavat, Suorlahti kuvailee.

Paula Korvan luoman ja ohjaaman sarjan käsikirjoitus on Korvan ja Anna Brotkinin käsialaa. Yläkouluun sijoittuvassa työpaikkakomediassa seurataan opettajien edesottamuksia Konttori-sarjan mokumentaarista tyyliä mukaillen.

– Opettajat ja rehtori ovat vähän lapsellisia, tai vastuuttomasti käyttäytyviä, verrattuna oppilaisiin. Roolit ovat kääntyneet ylösalaisin, Suorlahti kertoo.

Suorlahti kertoo nauttineensa hulvattoman roolin tekemisestä. Hänen mukaansa on hienoa näytellä naisroolia, jossa ei ole kyse äitiydestä tai perheen perustamisesta, vaan siinä keskitytään pelkästään valtaan, uraan ja työpaikkaan.

– Tässä voi laittaa koko resurssin käyttöön, eikä tarvitse pienentää itseään. Rooli on aika törkeä, se on näyttelijälle herkullista.

Suorlahti tuli mukaan Putoukseen 10. kaudella, joka nähtiin syksyllä 2018. Hän oli mukana myös seuraavalla kaudella, joka alkoi keväällä 2019, vain muutama kuukausi edellisen kauden loppumisen jälkeen.

Suorlahti kertoo tienneensä jo syksyllä olevansa mukana Rehtori-sarjassa, joten tiukan Putous-putken päättyminen tuntui helpottavalta.

– Olin huojentunut, kun Putous loppui. Ehdin lomailla ja kerätä voimia tähän uuteen työhön.

Suorlahden mukaan Putous-kokemuksesta on ollut hyötyä Rehtoria kuvatessa, sillä Putouksessa hän tottui omaksumaan uutta materiaalia nopeasti.

– Tässä kun on pitkiä kuvauspäiviä ja koko ajan uusia kohtauksia, niin ajattelen, että ihan hyvä, kun tuli tehtyä se tähän alle. Sellainen nopean sykkeen tekeminen lämmitti tähän kunnon roolin tekemiseen, joka on eri tavalla vaativaa.

Rehtori nähdään C Morella.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja