Putous-tähti liitto-oravan takana on huolissaan siitä, mihin Suomi on menossa

Joonas Nordmanin viimesyksyinen Putous-sketsihahmo Salme Pasi on huolissaan Suomen nykytilasta. Samoin on Nordman itse.

Koomikkona, käsikirjoittajana ja näyttelijänä uraa tehnyt Joonas Nordman, 29, tähdittää 30. syyskuuta ensi-iltansa saavaa Napapiirin sankarit 2 -elokuvaa.

Viime syksynä Nordmanin luoma sketsihahmo Salme Pasi, porilainen ay-jyrsijä ja liitto-orava voitti MTV:n Putous-sarjan kuudennen kauden sketsihahmokilpailun.

Mitä mieltä liitto-orava ja ay-jyrsijä on perjantaina odottavasta suurlakosta?

– Ay-jyrsijä seuraa huolissaan sitä, mihin Suomi on menossa. Myös mies jyrsijän takana on huolissaan siitä kehityksestä, Nordman naurahtaa MTV.fin haastattelussa.

– Voi olla, etten Joonaksena ole ihan niin jyrkkä kannoissani kuin ay-jyrsijä. Olen ehkä valmiimpi kompromisseihin kuin liitto-orava. Hän on ehkä vähän ehdottomampi.

Liitto-orava-hahmona keikkailleen Nordmanin mukaan hahmo ei pyri ottamaan kantaa siihen, mikä on oikea tai väärä ratkaisu.

– Jos liitto-oravalle syntyisi vastapeluri työnantajapuolelta, vastasketsihahmo, he voisivat sitten yhdessä vapauttaa jännitteitä ja tunnelmaa suomalaisten keskuudessa.

Nordman ei kuitenkaan tehnyt asiaa pyöritellessään suurta paljastusta.

– Tämä (vastasketsihahmo) tuli juuri nyt mieleen.

Putous valtasi miehen mielen vahvasti viime syksynä.

– Napapiirin sankarit 2 -elokuvan kuvauksiin pääseminen ruskan keskelle oli vähän kuin lomaa. Ei tarvinnut jännittää Putous-juttuja.

– Putouksen tyyppinen ohjelma tuo nappiin mennessään uskottavuutta tekijöilleen. Itsevarmuutta se toi myös lisää.

Lue myös:

    Uusimmat