Mainos

Putkirikko Helsingin keskustassa

Kaukolämpöputki halkesi Helsingin ydinkeskustassa keskiviikkoiltana ja kuumaa vettä tulvi koko kadun leveydeltä kohti Kauppatoria. Kaksi ohikulkijaa vietiin palovammojen vuoksi sairaalaan, ja toisen vammat ovat ilmeisesti vakavia. Kuuma vesi ja kylmä ilma nostattivat vuotopaikalle myös sakean sumun.

HKL:n raitiovaunuliikenne Aleksanterinkadulla jouduttiin keskeyttämään loppuillalta. HKL pyrki korjaamaan kiskoja ja siivoamaan reittiä yön aikana.

Putkirikko havaittiin Unioninkadun ja Aleksanterinkadun kulmassa kello 22. Vettä tulvi silloin koskena koko kadun leveydeltä. Pelastuslaitoksen mukaan veden tulo saatiin pysäytettyä puoli kahteentoista mennessä.

Vesi syövytti Unioninkadulle ison, puolitoistametriä syvän montun. Lisäksi vesi syövytti katua ja sen perustuksia laajemmalta alueelta ja aiheutti kadulle sortumia. Päivystävän palomestarin mukaan 95-asteinen vesi on sulattanut piin, jolla raitiovaunukiskojen ympärillä olevat kivet on kiinnitetty toisiinsa.

Tarkistuksissa ei löydetty vettä kellareista. Unioninkatu sekä Aleksanterinkadun ja Esplanadin väli suljettiin. Kauppatorin reuna oli määrä avata liikenteelle jo yöllä, kun sieltä puhdistettaisiin hiekat ja kivet.

Palolaitoksen lisäksi paikalle hälytettiin energialaitos, jotta kuuman veden virtaus saataisiin pysähtymään.

-Todennäköisesti putki on revennyt korroosion takia, arveli kaukolämpöjohtaja Veikko Hokkanen Helsingin Energiasta.

Hän arvioi, että vettä pääsi yhteensä vuotamaan kadulle noin 1500 kuutiota. Vuoto aiheutti vajeen myös kaukolämpöverkkoon ja jotkut liikekiinteistöt kärsivät yöllä lämmönvajeesta. Samoin jossakin osissa Helsinkiä lämmin käyttövesi saattoi olla tavallista viileämpää.

-Kun aamusuihkujen aika tulee, niin tilanne on täysin normaali, Hokkanen kuitenkin lupasi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.