Putinin puheen yleisössä väsynyttä väkeä – oliko entinen presidentti Medvedev nukahtaa kesken kaiken?

0:25
Putinin puheen yleisössä väsynyttä yleisöä – oliko entinen presidentti Medvedev nukahtaa kesken kaiken?

Venäjän presidentti Vladimir Putin piti tänään tärkeän linjapuheen maan politiikan kermalle, mutta tilaisuudesta leviävien videoiden perustella aivan koko yleisö ei jaksanut pysytellä hereillä Putinin pitkähkön tarinoinnin loppuun asti.

Vladimir Putin vakuutteli Kremlissä pitämässään puheessa Ukrainalle ja sen länsitukijoille, että Venäjän "uusien alueiden" asukkaat ovat "ikuisesti Venäjän kansalaisia". 

Ukrainan johtoa Putin kehotti lopettamaan sodan ja väitti Venäjän olevan valmis neuvotteluihin.

Presidentti valitti jälleen kerran myös sitä, että puolue-eliitti oli aikanaan päättänyt Neuvostoliiton hajottamisesta vastoin kansan tahtoa ja repinyt kansalaiset "irti synnyinmaastaan".

Lisäksi Putin kertasi lännen siirtomaahistoriaa. 

Paikalla politiikan kerma

Seremoniassa oli läsnä koko Venäjän politiikan ja muun yhteiskunnan kerma sekä anastettavien ukrainalaisalueiden Venäjän tukemien nukkehallintojen johto.

Kuten jutun alussa olevasta otoksesta näkyy, koko yleisö ei jaksanut seurata puhetta järin virkkuna. 

Esimerkiksi maan entisellä presidentillä Dmitri Medvedevillä silmä lurpatti pahemman kerran. Myös yksi jos toinen muu etenkin eturivin miesväestä pilkki ilmiselvästi Putinin litaniaa kuunnellessaan.

Medvedev tunnetaan innokkaana sodan kannattajana. Hänen lausuntonsa ovat järkyttäneet maailmaa taajaan tahtiin. Hän on uhonnut muun muassa, että Moskova on valmis tekemään mitä tahansa voittaakseen.

– Venäjä saavuttaa kaikki tavoitteensa. Rauha syntyy meidän ehdoillamme, Medvedev totesi pari kuukautta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja