Putinin liikekannallepano näkyy avaruuteen asti – mutta ei ehkä Kremlin toivomalla tavalla

1:05
Video näyttää pakoaallon: sunnuntaina arvioitu odotusaika Venäjän ja Georgian rajalla oli 48 tuntia ja jonossa oli yli 3 000 ajoneuvoa.

Presidentti Vladimir Putinin päätös liikekannallepanosta näkyy avaruuteen asti, kun tilanteesta pelästyneet venäläiset pakenevat pois maasta.

Avaruusteknologiayhtiö Maxar Tehchnologies kertoo satelliittinsa ottaneen sunnuntaina kuvia suuresta liikenneruuhkasta Venäjän ja Georgian rajalla.

Yhtiön mukaan rajalle on syntynyt suuri ruuhka, kun Venäjältä lähteneet ajoneuvot pyrkivät ylittämään rajan Georgian puolelle.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että eilen jonot Georgian rajalla paisuivat kestoltaan 48 tunnin mittaiseksi, kun tuhannet ajoneuvot saapuivat paikalle.

– Kun kuulimme liikekannallepanosta, jätimme kaiken kotonamme ja hyppäsimme autoon, kertoo Dmitri Kuriliynok Georgian pääkaupungissa Tbilisissä Reutersille.

– Olemme täysin tätä sotaa vastaan. Meille ja muille se on pelottavaa. Kuolla ja tappaa toisia – minkä takia? Emme ymmärrä. Sen takia päätimme paeta, Kuriliynok jatkaa.

Venäjältä pakenijoiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta alustavien tietojen mukaan kyse on merkittävistä ihmismääristä.

1:24
Katso myös: Aseet ruosteessa, sotilaat humalassa, komentajaa ammuttu: Putinin liikekannallepanon sakkaus näkyy somevideoilla

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja