Video: Putin laskeutui Lähi-itään – tästä on kyse

Video kertoo, miksi Putin laskeutui Lähi-itään 1:12
Videolla kerrotaan Putinin Lähi-idän vierailun syistä!

Venäjän ja Iranin presidentit keskustelevat Gazan tilanteesta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee tänään Saudi-Arabiassa ja Arabiemiraateissa. Kremlin mukaan matkan tarkoitus on vahvistaa maiden välisiä kahdenvälisiä suhteita.

Putinin on määrä keskustella muun muassa kauppa- ja energiapolitiikasta sekä Israelin ja äärijärjestö Hamasin välisestä konfliktista.

Huomenna Putin tapaa Kremlin mukaan Venäjällä vierailevan Iranin presidentin Ebrahim Raisin. Venäjä ja Iran ovat vahvistaneet taloudellisia ja sotilaallisia siteitään länsimaiden pakotteiden edessä.

Putin on poistunut Venäjältä vain muutamia kertoja Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa Ukrainaan helmikuussa 2022. Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) antaman pidätysmääräyksen takia Putin pystyy vierailemaan ulkomailla vain rajoitetusti.

Saudi-Arabia ja Arabiemiraatit eivät ole ICC:n antaman pidätysmääräyksen piirissä.

Iran tukenut Venäjän sotatoimia Ukrainassa

Länsimaat ovat syyttäneet Irania siitä, että se on tukenut Venäjää maan hyökkäyssodassa Ukrainaan toimittamalla sille suuret määrät drooneja ja muuta aseistusta.

Putin vieraili Iranissa heinäkuussa ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puolestaan lokakuussa.

Iranin virallisen uutistoimiston Irnan mukaan Putin ja Raisi keskustelevat kahdenvälisistä asioista sekä alueellisista ja kansainvälisistä kysymyksistä, erityisesti Gazan tilanteesta.

Venäjä on syyttänyt Yhdysvaltoja siitä, ettei Yhdysvallat ole onnistunut ratkaisemaan pitkäaikaista Israelin ja Hamasin välistä konfliktia. Venäjä on asemoinut itsensä mahdolliseen välittäjän rooliin säilyttämällä siteet sekä Israeliin että Hamasiin.

Videolla kerrotaan Putinin Lähi-idän vierailun syistä!

*Päivitys kello 13.36: Artikkelia päivitetty vierailun alettua.

Lue myös:

    Uusimmat