Putin: Venäjä aloittaa koko väestön massarokotukset ensi viikolla – "Sputnik-koronarokote on maailman paras"

2:31
Venäjällä aloitettiin jo koronarokotukset – tämä vielä tutkimuksissa olevasta Sputnik V -rokotteesta tiedettiin kuukausi sitten.

Venäjällä aloitetaan massarokotukset koronavirusta vastaan ensi viikolla.

Presidentti Vladimir Putin käski tänään hallituksen televisioidussa kokouksessa viranomaisia aloittamaan koko väestön kattavat rokotukset.

Putinin mukaan Venäjän Sputnik-koronarokote on maailman paras. Putin kiitteli muun muassa sitä, että Venäjällä kehitettyä rokotetta ei tarvitse säilyttää yhtä kylmässä kuin joitakin länsimaissa kehitettyjä koronarokotteita.

Venäjällä rokotuksia on annettu vasta hieman yli yksi sataa ihmistä kohden. Rokotuksia pitää antaa kaksi jokaiselle ihmiselle.

Irsrael on yhä tehokkain rokottaja, Suomi häntäpäässä

Tehokkaimmin rokotukset on aloittanut Israel, joka oli eilen antanut jo yli 20 rokotusta sataa ihmistä kohden, kertoi Bloombergin seuranta. Seuraavina, mutta kaukana perässä tulivat Yhdistyneet arabiemiraatit ja Bahrain.

Neljäntenä listalla oli Euroopan maista tehokkain rokottaja Britannia, joka oli eiliseen mennessä antanut runsaat neljä rokotusta sataa ihmistä kohden. Sen perässä listalla olivat Yhdysvallat ja Tanska.

Suomi oli Bloombergin mukaan rokottanut vain 0,32 ihmistä sataa ihmistä kohden, millä se sijoittui listan häntäpäähän.

Bloombergin tilastot perustuivat tänään pääosin maanantain ja tiistain lukuihin, mutta joidenkin maiden luvut olivat jopa pari viikkoa vanhoja. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja