Putin: Itä-Ukrainan kapinallisjohtajan tappaminen oli viheliäinen teko

8:26

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmaissut surunvalittelunsa Donetskin kansantasavallan johtajan perheelle. Putinin mukaan Aleksandr Zahartshenkon tappaminen oli viheliäinen teko.

Presidentti kommentoi, että iskulla pyrittiin epävakauttamaan Itä-Ukrainan haurasta rauhaa. Kremlin lähettämässä tiedotteessa Putin ei kuitenkaan syytä teosta edes epäsuorasti Ukrainaa, toisin kuin Venäjän ulkoministeriö aiemmin tänään.

Zahartshenko, 42, kuoli donetskilaiseen kahvilaan tehdyssä pommi-iskussa. Venäläisviranomaiset kertoivat tutkivansa tekoa kansainvälisenä terrorismina.

Kun Moskova syytti teosta epäsuorasti Ukrainan johtoa, Kiovasta vastattiin, että Zahartshenko kuoli terroristien (Itä-Ukrainan kapinalliset) sekä heitä tukevien venäläisten välisissä yhteenotoissa.

– Heidän keskinäiset yhteenottonsa ovat tietojemme mukaan jatkuneet jo vuosia, Kiovan turvallisuuspalvelun tiedottaja Jelena Gitljanskaja vastasi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja