Mainos

Puolan lentoturman syystä liikkuu yhä vain spekulaatioita

Spekulaatiot Puolan tuhoisan lentoturman syystä elävät ympäri maailman. Syyksi on epäilty sitä, että turmassa menehtynyt presidentti Lech Kaczynski olisi antanut käskyn laskeutua huonoista olosuhteista huolimatta. Eilen kuitenkin maan pääsyyttäjä kiisti tämän tiedon.

– Tämä kommentti on sinänsä erikoinen, koska kaikki viittaa siihen, ettei turman syystä ole vielä mitään tietoa. Kukaan ei ole sanonut, mihin tämä syyttäjän tieto perustuu, joten todennäköisesti syyttäjälläkään ei ole mitään tietoja, sanoo MTV:n uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Nurmisen mukaan myöskään kansalaisten keskuudessa ei liiku varmaa tietoa tapahtuneesta. Hän uskoo sen perustuvan siihen, ettei kuolleen presidentin muistoa haluta häpäistä.

– Yksi tausta spekulaatioille on kuitenkin se, että presidentti Kaczynsky teki saman tempun kaksi vuotta sitten. Hänen kerrotaan sanoneen lentäjälle, ettei pidä lähteä pilotiksi, jos pelkää tällaisia (huonossa säässä laskeutumista) tilanteita.

Lauantaina tapahtuneessa lento-onnettomuudessa kuoli 96 ihmistä. Presidentin lisäksi onnettomuudessa sai surmansa Puolan asevoimien koko ylin johto.

Katso Tapio Nurmisen raportti Varsovasta (Huomenta Suomi 13.4.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.