Puola siirtää 10 000 sotilasta Valko-Venäjän vastaiselle rajalla "pelotellakseen hyökkääjää"

Wagner-joukkojen harjoitukset Valko-Venäjän kanssa huolestuttavat Puolan itärajalla – "Kaikki sanovat, että jotain varmasti tapahtuu" 2:13
Wagner-joukkojen harjoitukset Valko-Venäjän kanssa huolestuttavat Puolan itärajalla – "Kaikki sanovat, että jotain varmasti tapahtuu".

Puola aikoo siirtää jopa 10 000 sotilasta Valko-Venäjän vastaiselle rajalleen tukemaan rajavartiostoaan, kertoi maan puolustusministeri Mariusz Blaszczak torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Puolustusministeri Blaszczakin sanoo Puolan siirtävänsä armeijansa lähemmäs rajaa "pelotellakseen hyökkääjän pois, jottei se uskalla hyökätä".

– Noin 10 000 sotilasta tulee olemaan rajalla. Näistä 4 000 tukee suoraan rajavartiostoa ja 6 000 sotilasta on reservissä, Blaszczakin kertoi radiohaastattelussa Reutersin mukaan.

Puola on ollut huolissaan raja-alueensa turvallisuudesta sen jälkeen, kun sadat Venäjän Wagner-palkkasotilasryhmän taistelijat siirtyivät Valko-Venäjälle viime kuussa.

Wagner-taistelijoita on siirtynyt Valko-Venäjälle osana Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Wagner-johtaja Jevgeni Prigohzinin sopimusta, joka päätti jälkimmäisen kapinan juhannusviikonloppuna.

Valko-Venäjän viime viikolla alkaneet sotaharjoitukset Puolan rajan läheisyydessä ovat yhä käynnissä. Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenkan mukaan hän on pitänyt aisoissa Wagner-taistelijat, jotka haluavat hyökätä Puolaan.

Venäläislähteiden mukaan Valko-Venäjä saattaa olla siirtämässä Wagner-sotilaita takaisin Venäjälle, sillä presidentti Lukashenka on ollut haluton maksamaan Wagnerista aiheutuvia kuluja. Väitteitä ei ole vahvistettu.

Satelliittikuvat paljastavat: Wagnerin tukikohta laajentunut huomattavasti Valko-Venäjällä 0:39
Satelliittikuvat paljastavat: Wagnerin tukikohta on laajentunut huomattavasti Valko-Venäjällä heinäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat