Mainos

Puola lupaa Suomelle: Kipsivuoriyhtiön toimiin puututaan

Puolan ympäristöhallinto kertoo edellyttävänsä toimia Fosfory-yhtiöltä Gdanskissa sijaitsevan kipsikasan fosforivuodon vähentämiseksi.

Maan ympäristöministeriön mukaan yhtiöltä velvoitetaan muun muassa aiempaa laajempaan seuranta- ja valvontajärjestelmää, jolla varmistetaan Puolan lainsäädännön vaatimusten noudattaminen.

Ympäristöministeri Ville Niinistö keskusteli asiasta tänään Puolan varaministerin Beata Jaczewskan kanssa. Ministerit sopivat, että he arvioivat toimien toteutumista seuraavan kerran Itämeren suojelukomission ministerikokouksessa 3. lokakuuta Kööpenhaminassa. Tällöin varmistetaan, että toimet ovat riittäviä.

Varaministeri vakuutti, että Puolan ympäristöhallinto pitää kipsikasaongelman ratkaisemista erittäin tärkeänä ja kiitti Suomea aktiivisuudesta asian kuntoon saattamisessa.

Suomalais-puolalainen tutkimusryhmä otti heinäkuussa näytteitä kipsikasojen vaikutuksista. Sen jälkeen Puolan viranomaiset ovat tehneet Gdanskissa vielä jatkotutkimuksia vuodon syiden selvittämiseksi.

Fosforivuoto tuli ilmi alun perin Helsingin Sanomien uutisen kautta. Aluksi Puolan viranomaiset kiistivät vuodon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.