Mainos

Puisto kieltäytyi työministerin salkusta

Turkulaiskansanedustaja Virpa Puisto ei otakaan vastaan hänelle tarjottua työministerin salkkua. Puisto ehti jo suostua tehtävään, ja hänet oli tarkoitus nimittää ensi viikon perjantaina. Päätöksestään Puisto on jo kertonut pääministeri Paavo Lipposelle.

Tämän päivän Helsingin Sanomien haastattelussa Puisto sanoo kieltäytyvänsä ministerinsalkusta poliittisista syistä ja painottaa, että päätös on täysin henkilökohtainen. Syy vetäytymiseen löytyy Puiston mukaan miehensä Mikko Ervelän laman aikaisesta konkurssista. Vaikka Ervelän liiketoimet eivät johtaneet syytteisiin, Puiston mukaan hänen miehensä tekemiset olisi vaimon ministerikaudella saatettu nostaa uudelleen julkisuuteen. Puiston mukaan jatkuvat spekuloinnit siitä, olisiko puolison liiketoimissa sittenkin ollut jotain hämärää olisivat haitannut ministerin työtä.
-Se olisi ollut kohtuutonta myös miehelleni, Puisto sanoo. Puisto pahoittelee sitä, että hän ehti suostua ministeriehdokkaaksi ja arvelee, ettei hän ehtinyt harkita asiaa tarpeeksi ennen suostumistaan.

-On sellainen olo, että olisin pettänyt niitä ihmisiä, jotka ovat tuupanneet minut politiikassa mäen päälle. Sieltä mäen päältä minä sitten sanon, etten voi olla täällä, Puisto toteaa. Puisto kuitenkin uskoo, että hän voi edelleen vaikuttaa kansanedustajana niihin asioihin, joita hän ministerinäkin olisi ajanut.

Lipponen ymmärtää Puistoa

Pääministeri Paavo Lipposen tiedotteen mukaan kansanedustaja Virpa Puiston kieltäytyminen työministerin tehtävästä perustuu hänen vastuuntuntoiseen ja realistiseen harkintaansa.

-Hän on toiminut avoimesti ja rehellisesti. Minulla on täysi luottamus hänen kykyihinsä hoitaa hänelle uskottuja tehtäviä, toteaa Lipponen.

Pääministeri kertoo myös, että SDP ja sosiaalidemokraattinen eduskuntaryhmä ryhtyvät tänään tarpeelliisiiin toimiin uuden ehdokkaan asettamiseksi työministerin tehtävään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.