Puhemies Halla-aho: "Joillakin on kihisevän paha mieli"

Puhemies Jussi Halla-aho kirjoittaa Twitterissä päätöksestään olla keskeyttämättä eduskunnan kesätaukoa opposition pyynnöstä huolimatta.

Koko oppositio vaati perjantaina kirjeessään Halla-ahoa keskeyttämään eduskunnan kesätauon ja kutsumaan eduskunnan koolle, jotta hallituksen viimeaikaisista kohuista voitaisiin keskustella. 

Kun näin ei tapahtunut, kommentoivat ratkaisua kriittiseen sävyyn muun muassa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

– Joillakin tahoilla on kihisevän paha mieli tekemästäni perustellusta, oikeudenmukaisesta ja historiallisen tarkastelun kestävästä päätöksestä, Halla-aho kirjoittaa.

Halla-ahon mukaan "kiukun keskellä on syytä muistaa asian valoisat puolet". Näitä on hänen mukaansa useita.

– Eduskunta kokoontuu vakiintuneen järjestyksen mukaisesti syyskuussa. Silloin edustajilla on mahdollisuus tehdä haluamiaan esityksiä ja käydä niistä vapaasti keskustelua.

– Ne, jotka ovat nyt vähemmistö, voivat taas joskus olla enemmistö. Silloin hekin ovat sitä mieltä, että vähemmistö ei voi mielensä mukaan keskeyttää istuntotaukoa, ja kiittävät minua siitä, ettei heidän tarvitse keksiä selityksiä sille, miksi kyseessä olisi "ihan eri asia".

Tviittiketjunsa lopuksi Halla-aho sanoo puhemiehenä kiittävänsä "ennennäkemättömän runsaasta kannustavasta kansalaispalautteesta".

Anna-Maja Henriksson kertoo nyt, mitä RKP vaatii hallitukselta 7:21
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoo nyt, mitä puolue käytännössä vaatii hallitukselta.

Lue myös:

    Uusimmat