RKP:n Adlercreutz epävarma hallituksen jatkosta: "Käymme vielä viimeisen keskustelun"

Anna-Maja Henriksson kertoo nyt, mitä RKP vaatii hallitukselta 7:21
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoo nyt, mitä RKP vaatii hallitukselta.

Eurooppa- ja omistajaoikeusministeri RKP:n Anders Adlercreutz avaa tuoreessa blogitekstissään ajatuksiaan liittyen hallituksen tilanteeseen.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä kokoontui perjantaina käsittelemään hallituksen tilannetta puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin johdolla. Kokouksen jälkeen puolue julkaisi tiedotteen, jossa se kertoo olevansa erittäin huolissaan hallituksen toimintakyvystä ja suhtautuvansa tilanteeseen erityisellä vakavuudella.

Eurooppa- ja omistajaoikeusministeri RKP:n Anders Adlercreutz avaa omia ajatuksiaan tuoreessa blogitekstissään.

Hänen mukaansa tuloksellinen hallitustyö on mahdollista vain, jos hallituksen sisällä vallitsee luottamuksen ilmapiiri.

Adlercreutz kirjoittaa, että hallitustaipaleen alkamisen jälkeen on jouduttu jo kahteen ministerien käytöksestä kumpuavaan luottamuskriisiin, joilla hän viittaa ministeri Vilhelm Junnilan natsismiin viittaavaan materiaaliin sekä Riikka Purran rasistisiin kirjoituksiin.

– Kirjoitukset ovat vanhoja ja Purra pyysi niitä anteeksi. Kuitenkin tapa, jolla hän vesitti anteeksipyyntönsä 13.7. heikensi luottamustamme siihen, että anteeksipyyntö olisi aito. Tai, että hän olisi aidosti sisäistänyt puheidensa vaikutukset yhteiskuntaamme, Adlerctreutz kirjoittaa.

– Olisimme toivoneet, että ministeri Purra olisi kertonut, miten hänen ajattelunsa on vuosien saatossa muuttunut ja mikä on muutoksen saanut aikaan, hän jatkaa.

Blogissaan Adlercreutz kirjoittaa, että vaikka RKP:llä ja perussuomalaisilla on arvoristiriitoja, niin RKP:llä on edelleen luottamus pääministeri Petteri Orpoon (kok.). Siksi RKP haluaa selkeästi kertoa kantansa ja antaa Orpolle mahdollisuuden arvioida kokonaistilannetta.

– Kuten tiedotteessamme toteamme, tulemme Orpon johdolla jatkamaan keskustelua hallituksen toimintakyvystä ja tulevaisuudesta. Käymme vielä viimeisen keskustelun, jonka lopputulosta peilaamme RKP:n arvoihin.

Lue myös:

    Uusimmat