Prinssi William katkaisi 20 vuoden ystävyyssuhteen – syyttävä sormi osoittaa Harryyn ja Meghaniin: "Kokee tulleensa petetyksi"

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät hovin. Minkälaiset ovat prinssiveljesten välit? Katso video!

Prinssi Williamin kerrotaan katkaisseen välit pitkäaikaiseen ystäväänsä Tom Bradbyyn. Syynä ovat hovilähteiden mukaan toimittajan läheiset välit Harryyn ja Meghaniin.

Hovilähteet kertovat, että prinssi William on katkaissut välit ITV:n toimittajaan Tom Bradbyyn. Williamin ja Bradbyn ystävyys oli kestänyt yli 20 vuoden ajan.

Sekä Daily Mail että The Sun kertovat, että välirikon syynä olisivat Bradbyn läheiset välit Williamin veljen prinssi Harryn ja tämän puolison herttuatar Meghanin kanssa. Bradby matkusti Sussexin herttuaparin mukana jo vuonna 2019, kun nämä olivat kiertueella Afrikassa.

Bradby teki kiertueella maailmanlaajuisesti otsikoihin noussutta dokumenttia, jossa prinssi Harry myönsi, että "prinssiveljekset eivät ole tällä hetkellä samalla polulla elämässään", eli käytännössä myönsi kaksikon aiemmin läheisten välien viilentyneen.

Herttuatar Meghan puolestaan kommentoi samaisessa ohjelmassa, ettei ollut saanut hovista kaipaamansa tukea sen jälkeen, kun herttuaparin esikoinen Archie syntyi.

– Ystävyys on hyvin pitkälti ohi. Cambridgen herttua kokee tulleensa petetyksi sen perusteella, kuinka Bradby on käyttäytynyt viime kuukausina, hovilähteet kertovat.

Tällä tarkoitetaan ilmeisesti sitä, että Bradby on pitänyt tiiviisti yhteyksiä Yhdysvalloissa asuvaan Sussexin herttuapariin ja on Daily Mailin mukaan jopa profiloitunut viime aikoina heidän äänitorvekseen.

– William on herkkä sielu ja uskoo, että kriisin hetkellä huomaa, ketkä ovat todellisia ystäviä. Voisi sanoa, että Bradby ei ole ollut yksi heistä.

Bradbyn uskotaan vaikuttaneen merkittävästi siihen, että brittikanava ITV sai oikeudet näyttää Harryn ja Meghanin kohutun Oprah-haastattelun hyvin pian sen jälkeen, kun se oli esitetty Yhydsvalloissa. Haastattelussa nousi esille useita seikkoja, jotka eivät ole kovin mairittelevia brittihovin kannalta.

Hovin kiusalliseen tilanteeseen saattoi etenkin herttuatar Meghanin väite siitä, että kuninkaallisen perheen jäsenet olisivat olleet huolissaan Archien ihonväristä.

Hovi joutui julkaisemaan oman kannanottonsa asiaan ja myös prinssi William vastasi samalla viikolla toteamalla, ettei kuninkaallinen perhe ole rasistinen perhe.

Video: Herttuatar Meghan esitti Oprah-haastattelussa rajuja paljastuksia brittihovista – näistä väitteistä nousi kohu

8:01

Kuninkaallisen lähteen mukaan osa palatsin henkilökunnasta on pöyristynyt siitä, että Bradby on vaikuttanut uutisointinsa perusteella ottaneen Harryn ja Meghanin puolen.

– On yleisesti tiedossa, että Bradby on henkilökohtaisesti yhteyksissä Harryyn. Osan mielestä sitä on vaikeaa hyväksyä ottaen huomioon Williamin ja Bradbyn historian.

Bradbyn ja prinssi Williamin läheisistä väleistä kertoi aikoinaan se, että prinssi päätti antaa yksinoikeudella kihlajaishaastattelunsa juuri Bradbylle. Toimittaja oli myös paikalla vuonna 2011 Williamin ja Catherinen vihkiäisissä.

Toimittajalla on kuitenkin yhtä lailla pitkä historia myös prinssi Harryn kanssa. Hän matkusti prinssin kanssa Afrikkaan jo vuonna 2004 ja teki myös tuolloin dokumentin matkan aikana.

Sekä Kensingtonin palatsi että ITV kieltäytyivät kommentoimasta Williamin ja Bradbyn välirikkoon liittyviä huhuja Daily Mailille.

Lähteet: Daily Mail, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja