Meghan ja Harry esittivät kuningatar Elisabetille tyttäreensä liittyvän pyynnön, joka sai hovin pöyristymään

8:01
Kohuhaastattelu nähtiin viimein: Herttuatar Meghanilta useita kohun nostattaneita väitteitä brittihovista

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin kerrotaan toivovan tapaamista kuningatar Elisabetin kanssa. The Sunin mukaan pyyntö on otettu hovissa vastaan järkytyksellä herttuaparin aiempien ulostulojen takia.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat aiheuttaneet Britanniassa mielipahaa kuninkaallisfanien keskuudessa tänä vuonna kuulluilla poikkeuksellisilla ulostuloillaan. Herttuapari teki liudan sokeeraavia paljastuksia maaliskuussa talkshow-tähti Oprah Winfreyn haastattelussa, ja myöhemmin prinssi Harry puhui kriittiseen sävyyn isänsä prinssi Charlesin kyvyistä vanhempana. Harryn sanat tulkittiin tuolloin loukkauksena myös kuningatar Elisabetia ja hänen edesmennyttä puolisoaan prinssi Philipiä kohtaan.

Brittilehti The Sun paljasti viikonloppuna, että Harry ja Meghan ovat kaikkien kohujen jälkeen esittäneet kuningatar Elisabetille pyynnön, jota kaikki hovissa eivät lehden tietojen mukaan ole katsoneet hyvällä.

Herttuaparin on jo aiemmin huhuttu toivovan, että heidän kesäkuussa syntynyt tyttärensä Lilibet voitaisiin kastaa Windsorin linnassa, kuten myös parin esikoispoika Archie. Nyt The Sun kertookin herttuaparin lähestyneen kuningatarta ja toivoneen tapaamista tämän kanssa, jotta he voisivat samalla esitellä Elisabetille tyttärensä, jonka etunimi on juuri kuningattaren lempinimi.

– Harryn ja Meghanin pyyntö on saanut monet hovissa järkyttymään. He selvästi tahtovat tavata kuningattaren, mutta sitä pidetään pöyristyttävänä ottaen huomioon sen, mitä kaikkea kuningatar on joutunut heidän vuokseen kestämään tänä vuonna.

Lehdelle puhuneiden lähteiden mukaan kuningatar Elisabetin esikunnasta ei ole vielä vastannut Sussexin herttuaparin pyyntöön.

– Itse asiassa keskusteluja on käyty myös jo joulusta, ja siitä, pitäisikö Harrya ja Meghania kutsua, sillä he eivät ilmaantuneet paikalle viime vuonna, lähteet paljastavat.

Kuningattaren tiedetään pitävän lapsenlapsestaan Harrysta kovasti, ja The Sunin mukaan monarkki näkisi hyvin mielellään Lilibetin ja Archien, jota ei ole nähty Britanniassa loppuvuoden 2019 jälkeen.

– Hovin väki on kuitenkin pöyristynyt viimeisimmästä käänteestä etenkin Meghanin osalta, ottaen huomioon aiemmat tapahtumat.

Myöskään herttuatar Meghan ei ole käynyt Britanniassa kertaakaan sen jälkeen, kun hän ja prinssi Harry edustivat viimeisen kerran muiden kuninkaallisten kanssa maaliskuussa 2020. Harry on sen sijaan vieraillut Britanniassa pariinkin otteeseen kevään ja kesän aikana. Hän osallistui huhtikuussa isoisänsä prinssi Philipin hautajaisiin sekä heinäkuun alussa äitinsä prinsessa Dianan patsaan julkistustilaisuuteen. 

The Sunin lähteiden mukaan prinssin ei odoteta saapuvan synnyinmaahansa 15. syyskuuta, jolloin hän viettää syntymäpäiväänsä. Lisäksi kuningatar Elisabetin kerrotaan oleilevan Balmoralin linnassa lokakuuhun asti, joten Harryn ja Meghanin toivoma tapaaminen tuskin toteutuu aivan lähiviikkoina.

Harry aiheutti kesäisen visiittinsä perään kohun ilmoittamalla tekeillä olevista muistelmistaan. Sittemmin kuningatar Elisabetin on kerrottu varautuneen Sussexin herttuaparin suunnalta tuleviin mahdollisiin tuleviin "hyökkäyksiin" kokoamalla lakitiimiä, joka on erikoistunut yksityisyyttä loukkaaviin paljastuksiin liittyviin juttuihin.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja