Ystävältä karu paljastus vuosi sitten hovin jättäneen prinssi Harryn tilanteesta – "Hänen sydämensä on murtunut"

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Ystävä kertoo, että prinssi Harryn sydän on murtunut siitä, millainen tilanne hänen perheensä kanssa on ollut sen jälkeen, kun hän ja herttuatar Meghan jättivät brittihovin vuosi sitten.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ystävä Tom Bradby puhui viikonloppuna ITV-kanavalla nähdyssä haastattelussa hyvin suorasukaisesti siitä, millaisia ajatuksia lähtö brittihovista on herättänyt Yhdysvaltoihin muuttaneessa prinssissä.

Bradby on paitsi Harryn ystävä, mutta myös uutisankkuri, joka teki kohutun dokumentin Harry & Meghan: An African Journey, kun herttuapari matkusti Afrikkaan syksyllä 2019. Kyseisellä dokumentilla herttuatar Meghan vihjasi, ettei ole tuoreena äitinä saanut brittihovilta tukea vanhemmuuteensa ja prinssi Harry puolestaan kommentoi poikkeuksellisesti välejään isoveljeensä prinssi Williamiin.

– Olemme veljeksiä. Olemme eri poluilla, mutta olen aina hänen tukenaan ja hän minun. Rakastan häntä todella. Veljeksillä sitä vaan on hyviä ja huonoja päiviä, Harry sanoi.

Kun Bradbylta kysyttiin, vaikuttavatko Harry ja Meghan onnellisemmilta asetuttuaan Kaliforniaan, ei vastaus ollut aivan yksiselitteinen. Hän uskoo herttuaparin olevan varsin tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseensa, eikä allekirjoita väitteitä siitä, että prinssi Harry olisi onneton ja kaipaisi entistä elämäänsä. Pelkkää iloa ja auvoa lähtö hovista ei kuitenkaan ole ollut, sen toteaa myös Bradby.

– Uskon, että hänen (Harry) sydämensä on särkynyt siitä, millainen tilanne on hänen perheensä kanssa. Siihen ei välttämättä tarvita faktoja, mutta uskon, että se on totta.

– Luulen, että koko juttu on ollut todella tuskallinen kaikille, sanoo Bradby ja muistuttaa, että Harryn ja Meghanin lähtö oli brittihovissa ennennäkemätön tilanne.

Kuningas Edward VIII luopui kruunustaan avioituakseen amerikkalaisnäyttelijä Wallis Simpsonin kanssa, jolloin kruunu siirtyi nykyisen hallitsijan kuningatar Elisabetin isälle Yrjö VI:lle. Tapaus on noussut esille myös Megxitiin liittyvien uutisten yhteydessä, mutta Bradby ei vertaisia tapahtumia toisiinsa.

– Voidaan puhua Windsorin herttuasta, mutta olosuhteet olivat täysin erilaiset: Kukaan ei ole aiemmin lähtenyt kuninkaallisesta perheestä vapaaehtoisesti, eikä kukaan tiedä vieläkään, kuinka se tulee toimimaan, Bradby perustelee.

– Kaikilla osapuolilla on loukkaantuneita tunteita ja kaikki on hyvin vaikeaa. Uskon, että kaikki toivovat kaikkien olevan onnellisia ja selvästi näin ei ole ollut kuluneen vuoden aikana.

Harryn ja Meghanin ratkaisun jälkeen myös prinssiveljesten välit ovat olleet toistuvasti otsikoissa. Myös Bradbylta kysyttiin arviota siitä, miten prinssi William suhtautuu tämänhetkiseen asemaansa.

– En usko, että se on helppoa hänelle, toimittaja totesi lyhyesti.

Bradby ja prinssi Harry tutustuivat toisiinsa, kun hän kuvasi prinssin kanssa dokumenttia vuosi sen jälkeen, kun Harry oli valmistunut Etonin yksityiskoulusta. Hän osallistui myös Harryn ja Meghanin häihin vuonna 2018.

Lisäksi Bradby on ollut ystävällisissä väleissä vuosien ajan myös prinssi Williamin kanssa. Hän sai muun muassa Williamin ja Catherinen ensimmäisen yhteishaastattelun, kun pari julkisti kihlauksensa vuonna 2010.

Daily Mailin hovilähde hämmästeli Bradbyn kommentteja tuoreeltaan.

– Olisi varmasti ollut parempi, että Harry olisi kertonut tunteistaan perheelleen ennemmin kuin toimittajalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja