Aamutv-juontaja raivostui Meghanin "häpeällisestä" kommentista kuningattaresta ja prinssi Philipistä – herttuattarella on hovissa enää yksi ystävä

13:05
Näin murheissaan prinssi Harry kommentoi ensimmäistä kertaa lähtöään brittihovista

Herttuatar Meghan saa lokaa niskaansa Britanniassa viimeisimpien käänteiden myötä.

Britanniassa ollaan pöyristyneitä herttuatar Meghaniin liittyvistä tuoreista käänteistä. Kohu alkoi torstaina, kun Meghanin ja prinssi Harryn viikonloppuna nähtävästä haastattelusta julkaistiin pätkä. Talk show -tähti Oprah Winfreyn tekemästä pitkästä haastattelusta oli irrotettu brittihoviin liittyvä kommentti, joka sai saarivaltion kuohuksiin.

– En tiedä, kuinka he kuvittelevat, että olisimme hiljaa, jos heillä on aktiivinen rooli meitä koskevien valheiden ylläpitämisessä. Ja jos siihen liittyy riski menettää jotain, on paljon jo menetetty, herttuatar Meghan sanoi.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen on kerrottu jo aiemmin pöyristyneen Harryn ja Meghanin Oprah-haastattelun ajoitusta prinssi Philipin sairastelun takia. Haastattelusta nähty kommentti sai myös aamutv-juontaja Piers Morganin raivon valtaan.

– Tehdäänpä tämä selväksi: uusi klippi Oprah-kitinästä Sussexien kanssa osoittaa, että Meghan Markle kutsuu kuningatarta ja prinssi Philipiä valehtelijoiksi, Morgan jyrähti Twitterissä.

– He ovat "firman" päät ja hän tekee tämän samalla, kun Philip makaa vakavasti sairaana sairaalassa. Yksinkertaisesti häpeällistä, Morganin ripitys jatkui.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Muun muassa Mirror-lehdessä muistutellaan, että sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa CBS-kanavalla näytetty haastattelu on nauhoitettu jo ennen kuin brittihovi tiedotti prinssi Philipin olleen sydänoperaatiossa. Edinbrughin herttua on kuitenkin ollut sairaalahoidossa jo helmikuun 16. päivästä lähtien. Tämä tapahtui samoihin aikoihin, kun Harry ja Meghan ilmoittivat ensin odottavansa toista lastaan ja tiedottivat heti perään tulevasta Oprah-haastattelusta.

Soppa sakeni entisestään, kun Sussexin herttuaparin entiset työntekijät syyttivät tällä viikolla The Times -lehdessä herttuatarta kiusaamisesta ja Buckinghamin palatsi ilmoitti alkavansa tutkia väitteitä.

Daily Mail -lehti kertoi aiemmin tällä viikolla, ettei Meghanilla ole brittihovissa juuri enää ystäviä. Herttuattaren ainoa ystävä hovissa on lehtitietojen mukaan prinssi Harryn serkku prinsessa Eugenie, jonka kanssa myös Harry on ollut aina läheinen.

Us Weekly -lehdelle puhuneen lähteen mukaan Meghan ja Eugenie ovat pysyneet ystävinä senkin jälkeen, kun Sussexin herttuapari Archie-poikineen muutti reilu vuosi sitten Atlantin toiselle puolelle ja asettui lopulta Los Angelesiin.

– He saattavat vaikuttaa epätodennäköiseltä parivaljakolta, mutta he pitävät yhteyksiä, lehdelle puhunut nimetön sisäpiirilähde paljastaa.

– Raskaus on yhdistänyt heitä, hän lisää.

Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin esikoinen syntyi helmikuussa ja pian sen jälkeen myös Meghan ja Harry kertoivat odottavansa Archielle pikkusisarusta.

– Eugenie on oikeasti ainoa kuninkaallisessa perheessä, jonka kanssa Meghan on läheinen, lähde toteaa.

Myös Sussexien välien Eugenieen huhuttiin välillä viilentyneen, sillä prinsessan kerrottiin loukkaantuneen siitä, että Harry ja Meghan kertoivat sukulaisille odottavansa esikoistaan juuri Eugenien häissä lokakuussa 2018. Välit ovat kuitenkin mitä ilmeisimmin kunnossa, sillä Eugenie perheineen asuu Harryn ja Meghanin Britannian-kodissa Frogmore Cottagessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja