Meghanin häihin liittyvä "valhe" käynnisti spekulaatiot – asiantuntija nosti esiin kolme epäilyttävää elettä Oprah-haastattelusta

8:01
Herttuatar Meghan esitti haastattelussa järkyttäviä väitteitä brittihovissa - nämä seikat nostattivat massiivisen kohun

Harryn ja Meghanin Oprah-haastattelussa antamat kommentit "salahäistään" puhuttavat edelleen brittimediassa. Nyt myös kehonkielenasiantuntija arvioi kohun nostattanutta kohtaa.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn Oprah-haastattelu puhuttaa maailmalla edelleen, vaikka sen esittämisestä on kulunut pian jo kuukausi. Viimepäivinä polttopisteessä on ollut Meghanin Oprah Winfreylle haastattelun aikana esittämä väite, jonka mukaan herttuapari olisi mennyt naimisiin oikeasti jo kolme päivää ennen 19. toukokuuta 2018 tanssittuja häitään.

Meghan kertoi haastattelussa Harryn nyökytellessä, että paikalla heidän puutarhassaan oli tuolloin ainoastaan Canterburyn arkkipiispa, joka vihki parin myös muutamaa päivää myöhemmin hääyleisön edessä Windsorissa.

Kun kommenteista nousi äläkkä pappien keskuudessa, riensi Sussexin herttuaparin edustaja viime viikolla täsmentämään, että Harry ja Meghan vannoivat muutama päivä ennen häitään yksityisesti valat.

Tällä viikolla kantaa asiaan otti kuitenkin myös Canterburyn arkkipiispa Justin Welby, joka kommentoi asiaa italialaislehti La Reppublicalle. Tämä sanoi, ettei ole allekirjoittanut vihkitodistusta ennen varsinaista hääpäivää. 

– Laillinen vihkiminen tapahtui lauantaina. Kirjoitin vihkitodistuksen, joka on lainmukainen asiakirja ja olisin tehnyt vakavan rikkomuksen, jos olisin allekirjoittanut sen ja tiennyt, ettei se olisi pätevä, hän sanoi.

Arkkipiispan kommenttien jälkeen sanallisen arkkunsa avasi myös kehonkielenasiantuntija Bruce Durham. Hän nosti Mirrorin mukaan Oprah-haastattelusta esiin kolme seikkaa, jotka viittaavat hänen mielestään siihen, että Meghan valehteli haastattelussa. Hän kutsuu yhtä herttuattaren elettä "Pinokkio-hetkeksi".

– Meghan näyttää siltä, että hänen olonsa on epämukava ja hän koskettaa nenäänsä juuri ennen kuin alkaa puhua, havainnollistaa Durham.

Keskustelu käytiin kanojen aitauksessa. Durhamin huomio kiinnittyi myös siihen, että Meghan elehti kädellään hyvin teatraalisesti ottaessaan "salahäät" puheeksi.

– Aivan kuin hän yrittäisi johtaa orkesteria, kun hän mainitsee häät, pohtii Durham, joka arvelee, että Meghan on yrittänyt muistutella prinssi Harrya aiheesta.

Asiantuntijan huomio kiinnittyi myös prinssi Harryyn, joka tuntui keskittyvän enemmän kanoihin. Hän vertasi Harryn elekieltä tilanteeseen, jossa kaksi koiriaan ulkoiluttavaa ihmistä tapaavat puistossa, mutta tilanne tuntuu niin hankalalta, että he puhuvat toistensa sijaan lemmikeilleen.

– Hän ei haluaisi olla osa keskustelua, joka tuntuu hänestä epämukavalta, hän arvioi.

Hän ei ota kuitenkaan suoraan kantaa siihen, valehteliko Meghan räikeästi vai oliko kyse vain väärinymmärryksestä.

– Näiden merkkien perusteella ilmeistä on kuitenkin se, ettei Meghan todennäköisesti kertonut täyttä totuutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja