Prinssiveljesten tulehtuneet välit ovat puhuttaneet pitkään – lähteet: Brittihovin pahin konflikti ei kydekään Williamin ja Harryn välillä

1:14
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suosio sukelsi äkisti – tässä syy

Prinssi Williamin ja prinssi Harryn välit ovat puhuttaneet taas sen jälkeen, kun veljekset nähtiin yhdessä yli vuoden tauon jälkeen isoisänsä hautajaisissa.

Prinssi Williamin ja prinssi Harryn tulehtuneet välit ovat olleet otsikoissa ympäri maailmaa jo pidemmän aikaa. Nuorempina hyvin läheisissä väleissä olleiden veljesten välillä vallitsevasta eripurasta kirjoitettiin jo ennen kuin Harry ja hänen puolisonsa Meghan tiputtivat vuoden 2020 alussa todellisen uutispommin ja ilmoittivat jättävänsä brittihovin ja kuninkaalliset velvollisuudet taakseen.

Sussexin herttuaparin valtaisan kohun maaliskuussa nostattaneessa Oprah-haastattelussa sivuttiin myös herttuatar Meghanin ja herttuatar Catherinen välejä, kun Meghan väitti Catherinen itkettäneen häntä juuri ennen tämän häitä. Oprah Winfreyn tekemään haastatteluun asti lehdistössä on kerrottu, että Meghan olisi saanut Catherinen itkemään.

Prinssiveljekset nähtiin yhdessä yli vuoden tauon jälkeen 17. huhtikuuta, kun molemmat osallistuivat isoisänsä prinssi Philipin hautajaisiin. Ennen hautajaisia spekuloitiin, etteivät Harry ja William kulje vierekkäin Edinburghin herttuan arkun perässä huonojen väliensä takia. Kirkollisten menojen jälkeen moni yllättyikin, kun veljekset näyttivät astelevan Windsorin linnan mailla sulassa sovussa. Harry vaikutti vaihtavan sanoja myös herttuatar Catherinen kanssa, kun taas raskaana oleva herttuatar Meghan jäi Yhdysvaltoihin Harryn hautajaisvierailun ajaksi.

Hautajaisten jälkeen on arveltu, että veljekset olisivat taas sopuisammissa väleissä, ja Dan Wootton kirjoittaa Daily Mailissa, ettei brittihovin pahin konflikti kyde suinkaan Harryn ja Williamin välillä.

Wootton arvelee kirjoituksessaan, että kyse on paremminkin Williamin ja Meghanin huonoista väleistä. Hän kirjoittaa Williamin olleen vihainen kälylleen jo yli vuoden päivät, eikä tilannetta varmasti helpottanut se, kun Meghan vihjaili Oprahille kokeneensa brittihovissa rasismia ja että hovi olisi kieltänyt häneltä avun mielenterveyteen liittyviin ongelmiin.

VIDEO: Herttuatar Meghan esitti kohutussa Oprah-haastattelussa hurjia väitteitä brittihovista – näistä seikoista nousi kohu

8:01

Prinssi William riensi pian haastattelun jälkeen toteamaan, ettei heidän perheensä ole rasistinen perhe ja on ottanut etenkin korona-aikana yhä suurempaa roolia hovissa. Lisäksi hän on vuosien ajan panostanut juuri mielenterveyteen liittyvään kampanjointiin.

– Katen ja Meghanin sekä Williamin ja Harryn välisistä kiistoista on puhuttu paljon, mutta kenties suurimmat jännitteet ovatkin Williamin ja Meghanin välillä, hovista on hiiskuttu Woottonille.

– Ennen kaikkea William ei siedä sitä, kuinka Meghan on kohdellut hänen vaimoaan. Hänen näkemyksensä on, että Kate yritti aluksi kaikkensa, mutta mikään ei riittänyt, lähteet kertovat ja sanovat Catherinen yrittäneen valmistella Meghania siihen, millaista elämä hovissa on.

Lähteiden mukaan William on pahastunut siitä, että Meghan asetti Oprah-haastattelussa itkettämiseen liittyvillä puheillaan Catherinen epäreiluun asemaan, sillä hänellä ei ole mahdollisuutta sanoa omaa näkökulmaansa asiaan.

– Vaikka Kate esiintyy yhä itsevarmemmin edustaessaan, hän on herkkä ihminen, eikä tahdo tehdä itsestään numeroa, vaan toimia perheen ja maan parhaaksi. Williamista tuntuu, että häntä on kohdeltu epäreilusti.

Julkisuuteen on jo aiemmin tihkunut tietoa siitä, että juuri William olisi varoittanut veljeään etenemästä liian nopeasti Meghanin kanssa, minkä on kerrottu suututtaneen Harryn.

– Ota aikaa tutustuaksesi siihen tyttöön kunnolla, kuuluivat isoveljen sanat, jotka tiettävästi saivat Harryn hermostumaan, sillä tämä arveli Williamin vähätelleen Meghania. 

Mirrorin mukaan Meghan varautuikin jo alun pitäen "kovaan grilliin", kun hän valmistautui tapaamaan prinssi Williamin ensimmäistä kertaa.

Joidenkin lähteiden mukaan William huolestuikin nopeasti Meghanin tarkoitusperistä, sillä tämä tuntui olevan enemmän kiinnostunut omasta asemastaan kuin hovista. Williamin kerrotaan pyrkineen pitämään ajatuksensa omana tietonaan, kunnes Harry ja Meghan jättivät hovin.

– Silloin kaikki muuttui. Hän ei enää piilotellut todellisia tunteitaan, koska hän koki Meghanin loukanneen hänen perhettään ja kuningatarta julkisesti.

Williamin ja Harryn odotetaan esiintyvän julkisesti heinäkuun alussa, kun prinsessa Dianan syntymästä tulee kuluneeksi 60 vuotta. Veljesten on tuolloin tarkoitus paljastaa patsas äidistään Lontoossa. 

Herttuatar Meghanin on kerrottu synnyttävän kesällä, joten ei ole varmuutta, pystyykö hän matkustamaan tuolloin Lontooseen ja tuleeko hän kohtaamaan Williamia ja Catherinea vieläkään. Wootton kirjoittaa, että pahimmassa tapauksessa historia voi toistaa itseään.

– Kuningataräiti ei koskaan antanut anteeksi Wallis Simpsonille. Jotkut kuninkaallisasiantuntijat arvelevat nyt, että prinssi Williamin ja Meghanin välit ovat menossa samaan suuntaan.

Lähteet: Daily Mail, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja